Nyikos Veronika

2023.01.31. 19:52

Győzelem az első válogatón

A hétvégén folytatódott a birkózók versenyszezonja, az első felnőtt hazai válogatón remekül szerepelt a DKSE-­KIMBA fiatal kiválósága, a tizennyolc éves Nyikos Veronika, aki a 76-kg-os mezőnyben győzedelmeskedett.

Gallai Péter

Nyikos Veronika a dobogó tetejére állhatott a szombati versenyen Fotó: DKSE

Szombaton rendezték meg a felnőttek első hazai válogatóját a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, ahol három szőnyegen párhuzamosan folytak a küzdelmek kötöttfogású, szabadfogású és női birkózásban is. 

A DKSE-t a korosztályos Európa-bajnok, Nyikos Veronika képviselte, aki első éves juniorként (augusztusban lesz 18 éves) élete első felnőttversenyén állt rajthoz a 76 kg-s súlycsoportban. A tavalyi budapesti Eb-n harmadik helyen végző Nagy Bernadett távollétében végül magabiztos birkózással, két győzelmet aratva állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ezzel az eredménnyel biztosította helyét a junior- (U20) és a felnőttválogatottban. 

Pihenőre nem sok ideje van, hiszen a hétvégén a felnőttválogatott tagjaként részt vesz az év első nemzetközi versenyén. Ennek a megmérettetésnek igen nagy jelentősége van, hiszen idén még további hármat rendeznek majd, az ezeken megszerzett pontok alapján történik majd az őszi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a versenyzők kiemelése. 

Nagy öröm, hogy a szövetség bizalmat szavazott Veronikának, természetesen az elsődleges szempont most a nemzetközi erőviszonyok felmérése, de szereplése nagyban meghatározza majd az ez évi elvárásokat. 

Múlt héten pénteken Mezőfalván rendezték meg az I-II-es korcsoportos (az 1-2. osztályosok, valamint a 3-4. osztályosok) területi grundbirkózó diákolimpiáját, amelyen az országos döntőbe kerülésért küzdöttek a résztvevők. 

Az I-es korcsoportos fiúknál hat iskola diákjai versengtek a helyezésekért. A küzdelmek végén első helyen jutott tovább a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, második helyen pedig a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola. A II-es korcsoportos fiúknál nyolc intézmény mérte össze erejét, közülük első helyen a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, másodikként a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola jutott tovább. 
A lányoknál az I-es korcsoportos csapatok közül első helyen a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, második helyen a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola örülhetett az országos döntőbe kerüléshez. 

A II-es korcsoportos lányoknál első helyen a tatai Kőkúti Általános Iskola, második helyen a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola jutott tovább. 

A mezőfalvi Petőfi Általános Iskola és a nagyvenyimi Kossuth Általános Iskola diákjait a DKSE birkózó-szakosztályának edzői, Tombor István, valamint Fehér Krisztián készítették fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában