Azért jobban kellett volna küzdenie a DKSE fiatal együttesének

2023.01.23. 18:32

Az éllovas Szeged nyert az alapszakasz zárásán

A 2022/2023. évi röplabda NB I. alapszakaszának utolsó összecsapását rendezték vasárnap, amelyen a Dunaújváros KSE együttese a listavezető Vidux-Szegedi RSE gárdáját fogadta. Az összecsapáson az újvárosiak három játszmában szenvedtek vereséget.

Gróf András

Velychko Bohdan akcióban a vasárnapi hazai mérkőzésen

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a csapatok a napokban elhunyt idősebb Tomanóczy Tiborra, a dunaújvárosi csapat vezetőedzőjének édesapjára emlékeztek. 

Dunaújváros KSE– Vidux-Szegedi RSE  0:3 (-22, -22, -16) 

DKSE: Szalai K., Laczi, Winter, Tóth K., Raidel, Kisházi, Kuti M. (liberó). Csere: ­Bohdan, Juhász B., Béres (liberó), Farkas L., Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
SZRSE: Dileo, Csányi D., Honti, Pozzobon, Kasnyik, Piti R., Borsi (liberó). Csere: Bodnár L., Sarnyai, Kiss G., Polyák (liberó). Vezetőedző: Fésüs Erzsébet. 

Az első játszmában a csapatok felváltva szerezték a pontjaikat. A hajrának azonban a szegediek kétpontos előnnyel vágtak neki, amit már nem sikerült ledolgozniuk a házigazdáknak. A második szettben végig a vendégek irányították a játékot. A játékrész végére sikerült felzárkózniuk az újvárosiaknak, de ennek ellenére a szegediek növelték az előnyüket. A harmadik játszma szorosan indult, de a közepén elhúztak a szegediek, és meggyőző produkcióval zárták le a mérkőzést. 

Tomanóczy Tibor: – Kisebb technikai hiba miatt Vladisz­lav Pavljuk nem tudott játszani, így a Szegednek ez könnyebbséget okozott. Ettől függetlenül fiatal csapatunknak jobban kellett volna küzdenie, ráadásul a harmadik szettre úgy éreztem, elengedtük a meccset. Ez természetesen érthető is, hiszen a fiataloknak nem volt egyszerű ezt a lehetőséget azonnal megragadniuk, viszont abban az esetben, ha oda szeretnénk kerülni a tabellán, ahová helyezzük magunkat, akkor a fejekben és a játékban helyre kell tennünk magunkat. Az biztos, a mainál sokkal jobban is tudunk játszani. 

Így folytatják

Az alapszakasz végeredménye: 1. Vidux-Szegedi RSE 26 pont, 2. Dág KSE 20 pont, 3. MEAFC-Miskolc 19 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 17 pont, 5. TFSE 5 pont, 6. Szolnoki RK 3 pont. A bajnokság a középszakasszal folytatódik, ahol az alapszakasz 1–4. helyezettje két fordulót (oda-visszavágót) játszik, és megszerzett pontjaikat magukkal viszik. A program: Szeged–DKSE (január 27., péntek, 18.30 óra), Dág KSE–DKSE (február 11., szombat, 17 óra), MEAFC-Miskolc– DKSE (február 25., szombat, 18 óra). A DKSE–Miskolc, a DKSE –Szeged és a DKSE–Dág találkozóknak még nincs pontos kezdési időpontja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában