Pinczés-dupla és magyar siker

2023.01.17. 19:54

A világjátékokon szereplő jégkorong-válogatott első győzelme

Gallai Péter

Pinczés Olivér két gólt szerzett Dél-Korea ellen Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Harmadik csoportmérkőzésén megszerezte első győzelmét az Egyesült Államokban rendezett Téli Egyetemi Világjátékokon a magyar jégkorong-válogatott hazai idő szerint hétfőn este, amelynek keretében a Dunaújvárosi Acélbikák két játékosa, Pinczés Olivér és Erdély Botond is szerepel. 
A csapat a nyitányon kikapott Szlovákiától, majd Kazahsztántól is, a harmadik fordulóban, hétfőn este Dél-Korea ellen viszont megszületett az első siker, amelyben tevékeny része volt Pinczés Olivérnek, a DAB játékosának. A dunaújvárosi csatár két góllal járult hozzá a 7–4-es magyar sikerrel zárult találkozóhoz, ő szerezte meg a vezetést a mérkőzésen a nyolcadik percben, majd 4–1 után az ötödik találatot jegyezte még emberelőnyben a második harmadban. Amelynek végén már 7–1-re vezetett a magyar gárda, így a záró húsz percben az ázsiaiak már csak kozmetikázni tudtak az eredményen. 
Az együttesnek nem volt sok ideje pihenni, ugyanis kedden Nagy-Britanniával mérte össze erejét, majd csütörtökön az Egyesült Államok ellen zárja a csoportkört.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában