Simics Judit

2023.01.18. 19:00

A Dunaferr korábbi bajnoka lett az Érd edzője

Gallai Péter

Simics Judit kedden írta alá a szerződését Fotó: handballerd.hu

A női kézilabda NB I.-es bajnokság utolsó helyén álló Érd a múlt héten közös megegyezéssel szerződést bontott Horváth Roland vezetőedzővel. A Pest vármegyei együttes kedden este jelentette be új mesterét Simics Judit személyében, aki a Dunaferr SE korábbi legendás csapatának tagja volt. 

Ez lesz az első felnőtt NB I.-es csapata, amit irányít

Simics a ´90-es évek meghatározó játékosa volt, aki a magyar válogatottal 1998-ban Eb-bronzérmes, 2000-ben olimpiai ezüstérmes, majd ugyanabban az évben kontinensbajnok is lett. 1996-tól 2001-ig a világverő Dunaferr együttesét erősítette, a legendássá vált csapattal háromszoros bajnoknak és háromszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát, ezen felül BEK-et, Szuperkupát, valamint EHF Kupát is nyert a nemzetközi porondon. 2001-ben Dunaújvárosból vonult vissza, utána az utánpótlásban dolgozott, 2013-tól egészen 2022 májusáig irányította a Ferencváros női ifjúsági csapatát. 
„Simics Judit Horváth Roland távozása után veszi át csapatunk irányítását, ahol elsőként dolgozhat NB I.-es felnőttgárdával, de korábban megszerzett tapasztalatait szeretné kamatoztatni, és célja, hogy benntartsa együttesünket az élvonalban” – olvasható az érdiek közleményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában