Labdarúgás

2022.12.02. 20:06

Egy tavaszi fordulóval zárják le az őszi szezont

A labdarúgó NB III. középcsoportjában a múlt héten befejeződött a 2022/2023. évi bajnokság őszi szezonja. A csapatok azonban még az idén lejátszanak egy tavaszról előrehozott fordulót. A Dunaújváros FC együttese vasárnap 11 órakor a Paksi FC második számú gárdájának vendégeként lép pályára.

Gróf András

Jakab Dávidék az idei utolsó meccset vívják vasárnap

Fotó: Laczkó Izabella

Az őszi nyitó fordulóban a két csapat 1–1-es döntetlent játszott a Dunaújváros Stadionban. A Tolna megyeiek Szekszárdi Milán góljával szerezték meg a vezetést szűk fél órát követően, de még az első félidőben Jakab Dávid találatával egyenlítettek a hazaiak. Azóta mindkét csapat nagy utat tett meg. A paksiak huszonkét ponttal jelenleg a bajnoki tabella tizedik helyén állnak. 
Az újvárosiak az utóbbi négy mérkőzést megnyerve teljesen nyílttá tették a versenyt a bajnoki dobogón. A listavezető Hódmezővásárhelyi FC negyvenegy ponttal rendelkezik. Eggyel kevesebbet gyűjtött a második Iváncsa, amelyet újabb egy pont hátránnyal követ a dunaújvárosi alakulat. Tehát egy forduló eredményei alapján teljesen felborulhat a sorrend. A paksiak tartalékcsapata az előző körben 3–2-re legyőzte a Fradi II-t. Az egyik találatot Böde Dániel szerezte, aki hosszú eltiltást követően tért vissza az együttesbe. Rá most szombaton is különös figyelmet kell fordítania az újvárosi védelemnek, hiszen a rutinos támadó az eddigi öt őszi pályára lépésén négyszer volt eredményes. A paksiak keretéből biztosan hiányzik majd az öt sárga lapos Görög és Gregor. A dunaújvárosi csapatból hasonló okok miatt senkinek sem kell kihagyni az összecsapást. 
 

Így játszanak a többiek

A 20. forduló további mérkőzései: Újpest FC II.–Hódmezővásárhely, MTK Budapest II.– Ferencvárosi TC II., Bánk-Dalnoki LA–ESMTK, Iváncsa KSE –Szekszárdi UFC, Ceglédi VSE –Kecskeméti TE II., PTE-PEAC –Majosi SE, Monor–Budapest Honvéd-MFA II. A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt a Dabas SE és a Szolnoki MÁV FC együttese lesz szabadnapos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában