Röplabda

2022.11.07. 20:00

Sikerrel köszöntek el Hatvany Zsolttól a DKSE röplabdázói

A röplabda NB I. alapszakaszában vasárnap késő délután a Dunaújvárosi KSE együttese a Szolnoki RK csapatát fogadta. Az újvárosiak ugyan az első játszmát elveszítették, de utána zsinórban három szettet nyertek, így megszerezték a három bajnoki pontot.

Gróf András

Tomanóczy Tibor vezetőedző is köszöntötte a visszavonult Hatvany Zsoltot

Fotó: Laczkó Izabella

Az eddigi eredmények alapján a találkozó esélyese egyértelműen a hazai csapat volt. A szolnokiak az első játszmában azonban meglepték a házigazdákat, de folytatásban már egyértelműen az újvárosiak irányították a játék menetét, ami győzelmet eredményezett. 

Dunaújvárosi KSE– Szolnoki RK 3:1 (-22, 21, 18, 22) 
DKSE: Kisházi, Tóth K., Raidel, Winter, Pavliuk, Laczi, Kuti M. (liberó). Csere: Farkas L., Béres (liberó), Bohdan, Gőczi, Vida, Pintér B., Szalai K. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
Szolnok: Guzmics, Fenyvesi, Biró B., Oláh R., Reiner, Acsai, Földes (liberó). Csere: Tímár, Csombor, Dalkó (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc. 
Tomanóczy Tibor: – Álmosan kezdtük az első szettet, amelyben a Szolnok kevés, mi pedig sok hibával játszottunk. Ingyen pontokat adtunk ellenfelünknek, hálóba értünk, elütöttünk labdákat, saját játékunk nem pörgött úgy, ahogyan kellett volna. A folytatásban rendeztük sorainkat, precízebb, pontosabb lett a játékunk, így sikerült dűlőre vinni a meccset. 
Gulyás Ferenc: – Az első szettben koncentráltan, kevés hibával játszottunk. Viszont a második szettől az alapjátékunkat a nyitásokkal tönkretettük, ami magával vonzotta a rossz nyitásfogadásunkat is, ezzel megkönnyítve a Dunaújváros dolgát. A negyedik szettben a semmiből megint fel tudtunk jönni, viszont a rossz nyitásainkkal ismét tönkretettük a szett eredményét, valamint a ­meccs végkifejletét. 

A forduló további eredményei: MEAFC-Miskolc–Vidux-Szegedi RSE 2:3, TFSE– Gamma Party.co. 1:3. 
Az alapszakasz jelenlegi állása a következő: 1. Vidux-Szegedi RSE 15 pont (6 mérk.), 2. Dunaújvárosi KSE 11 pont (6 mérk.), 3. MEAFC-Miskolc 11 pont (5 mérk.), 4. Dág KSE 10 pont (5 mérk.), 5. TFSE 4 pont (6 mérk.), 6. Szolnoki RK 3 pont (5 mérk.), 7. Gamma Party.co 3 pont (5 mérk.). 
 

A lehető legtöbb időt a családdal lenni

A találkozó előtt búcsúztatták az aktív játéktól nyáron visszavonuló csapatkapitányt, Hatvany Zsoltot, aki a Dózsa György Általános Iskolában ismerkedett meg a sportággal. Testnevelő tanára Ruffing Péter volt, ő később klubszinten is edzője lett. Rajta kívül Szász Antal, Rabi József, Liszi Ferenc, Kelemen István, Szabó Gábor, majd Tomanóczy Tibor irányításával dolgozott. Zsolt a korosztályos csapatokkal sorra érte el a kimagasló eredményeket, így nem volt véletlen, hogy nagyon fiatalon bekerült a felnőttcsapat keretébe. Annyira Dunaújvároshoz, a Dunaferrhez köthető, hogy talán kevesen emlékeznek arra, volt időszak, amikor nem piros-fehér szerelésben játszott. Pedig volt ilyen két és fél év, amikor eligazolt Kecskemétre, hogy több játéklehetőséghez jusson. Majd miután a munkája a fővárosba szólította, egy fél szezon erejéig a MAFC játékosa lett, onnan azonban ismét hazajött. Azért döntött a pályafutása befejezése mellett, mert megszületett az első gyermekük, ezért szeretné a lehető legtöbb időt a családdal tölteni. 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában