Torna

2022.11.13. 20:07

Czifra Lili és Mayer Eszter ORV-érmei a válogatottal

A csapattal harmadik lett szombaton a DKSE versenyzőivel, Mayer Eszterrel és Czifra Lilivel felálló válogatott az utánpótlás-tornászok Brnóban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén. Vasárnap pedig a szerenkénti finálékban Czifra egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

Morva Dávid

Az ORV-n a nőknél a Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Balzsay Hanna, Agnecz Luca, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta gárda az előkelő harmadik helyen fejezte be szombaton a versenyt 185,100 ponttal. Egyéni összetettben Czifra Bettina Lili lett a legeredményesebb negyedik helyével, 47,150 ponttal. 

Fotók: Czifra Sándor/olvasó

Czifra a szerenkénti döntőkre is kvalifikált: felemás korláton 11,850, talajon 12,250 ponttal. Ugyanerre a két szerre váltotta meg a jegyét Balzsay Hanna is, utóbbin 12,750, előbbin 11,200 ponttal. Maráczi Fruzsina ugrásban került be a legjobbak közé (12,625). 

Trenka János, a DKSE edzője is a csapattal tartott, s így értékelte az első napot: – Jól tornáztak a lányok, de azért van még hova fejlődni, ezzel együtt természetesen örülünk a csapattal megszerzett éremnek. 

Kis pihenés után pedig a szerenkénti döntőkkel zárult vasárnap az ORV, amelyre a magyar csapat női és férfitagjai szombaton tizennégy helyet szereztek. 

 

A nőknél Maráczi Fruzsina ugrásban került döntőbe, ahol 12,388 ponttal nyert bronzérmet. A dunaújvárosi Czifra Lili mindkét szeren, ahol fináléba jutott, éremmel gazdagodott. Felemás korláton 11,900 ponttal a második, talajon pedig 12,250 egységgel a harmadik helyen végzett. Balzsay Hanna ugyanezen a két szeren jutott a döntőbe, ő előbbi szeren hatodik (8,825), utóbbin (12,000) negyedikként zárt. 

Trenka János összefoglalójában elmondta, aránylag eredményes napot zártak. Nagyjából tiszta gyakorlatokkal versenyeztek, ugyan voltak rontások, de összességében rendben volt a szereplésük, büszke a lányokra. 

– A talaj pontszámaival nem voltunk teljesen elégedettek, nem értettük, hogy a második helyen végző cseh versenyző, hogyan lett második, nem éreztük annyira erősnek a gyakorlatát, de ezzel együtt jó versenyt zártunk – tette hozzá a dunaújvárosi szakember. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában