Röplabda

2022.10.26. 19:37

Bosszantó DKSE-vereség a szegediek otthonában

A röplabda NB I alapszakaszában a Dunaújvárosi KSE együttese kedden előrehozott mérkőzés keretében idegenben mérkőzött meg a Vidux-Szegedi RSE csapatával. A találkozót magabiztos játékkal a házigazdák nyerték.

Gróf András

Tomanóczy Tibor szerint nem tudták felvenni a találkozó ritmusát

Fotó: Laczkó Izabella

A jó szereplés és a győzelem reményében utazott el az újvárosi alakulat, azonban a vendéglátók ezt megakadályozták. 
Vidux-Szegedi RSE–DKSE 3:0 (20, 12, 17) 
DKSE: Winter, Tóth K., Laczi, Bohdan, Pavliuk, Szalai K., Kuti M. (liberó). Csere: Farkas L., Kisházi, Béres, Pintér, Gőczi, Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Tomanóczy Tibor így értékelte a meccset: – Bosszantó vereséget szenvedtünk, ami annak tulajdonítható, hogy nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát. Ellenfelünk nagyon jól játszott, és teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. Pénteken Miskolcon talán még ennél is nehezebb összecsapás vár ránk. Szükségünk lenne egy bravúrra. 
Fésüs Erzsébet, a Szeged edzője: – Nagyon örülök, hogy a fiúkat nem befolyásolta a szombati vereség, és fel tudtak állni az akkori csalódásból. Úgy látom, hogy ebből erőt is tudtak meríteni, és még motiváltabbak lettek, óriási akaraterővel vágtak neki ennek a fordulónak. Öröm volt nézni, hogy milyen felszabadultan játszanak, és minden szett elejétől a végéig uralják a pályát. Minden poszton erősek voltunk, nem adtunk lehetőséget arra, hogy az ellenfél átvehesse a vezetést. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Az alapszakasz jelenlegi állása: 1. Vidux-Szegedi RSE 10 pont (4 mérk.), 2. MEAFC-Miskolc 9 pont (3 mérk.), 3. Dág KSE 7 pont (4 mérk.), 4. Dunaújvárosi KSE 6 pont (4 mérk.), 5. TFSE 4 pont (4 mérk.), 6. Gamma Party.co 0 pont (2 mérk.), 7. Szolnoki RK 0 pont (3 mérk.). A Szolnoki RK–Gamma Party.co találkozó szerdán lapzárta után fejeződött be. 
A DKSE gárdájára pénteken újabb nehéz, idegenbeli mérkőzés vár. A dunaújvárosiak este 19.30 órakor a MEAFC-Miskolc együttese ellen lépnek pályára. A forduló további programja: Gamma Party.co–Dág KSE, Vidux-Szegedi RSE–TFSE. Ezúttal a Szolnoki RK gárdája lesz szabadnapos. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában