Kajak-kenu

2022.09.04. 22:04

Világbajnoki érmek a DKSE kenusaitól a négyesek tagjaként

Fantasztikusan szerepelt a magyar kajak-kenu válogatott a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon, amelynek szombati versenynapján az érmet szerzett egységek közül kettőben is volt DKSE-kenus. Slihoczki Ádám és Kulcsár Dorina a négyes tagjaként lett második illetve harmadik.

Gallai Péter

Slihoczki Ádám (jobbról a második) és társai nagy csata után szereztek ezüstérmet

Miután pénteken Slihoczki Ádám Kollár Kristóffal ötödik lett az U23-asok között C-2 500 méteren, másnap Zombori Dominikkal és Koczkás Dávid kiegészülve C-4 500 méteren állt rajthoz az éremszerzés reményében. 
Az egység a rajt után eljött a spanyolokkal és a lengyelekkel együtt, majd utóbbiakat megelőzve a hispánokkal voltak nagy csatában az arany­éremért, s volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, eléjük tudnak kerülni, végül második helyen értek célba. 
Slihoczki Ádám nagyon sajnálta, hogy párosban nem sikerült dobogóra állniuk, bár akkor a futam után úgy érezte, mindent kihajtottak magukból. – Elsőre azt mondtam reálisan, jó az ötödik hely, de sokszor visszanéztem a futamot, akkor már zavart az a húsz centi, amivel lemaradtunk az éremről. Most viszont nagyon örülök ennek a második helynek, hogy világbajnoki medállal mehetek haza Dunaújvárosba – fogalmazott a DKSE kenusa. 

Kulcsár Dorina bronzérmével és lelkes szurkolóival Fotók: MKKSZ

Az egyesület másik indulója, a szintén kenus Kulcsár Dorina Gönczöl Laura, Molnár Csenge és Seres Fanni mellé térdelt U23 C-2 500 méteren. A lányok óriási pályát mentek, elképesztő hajrát kivágva az utolsó centiken csúsztak be az ukrán egység elé, két századdal győzték le keleti szomszédainkat, így a dobogó harmadik fokára állhattak. 
– A végén már csak a szívünk vitt be, sok erőnk nem maradt, de mindent megtettünk a cél érdekében, nagyon örülök az éremnek – fogalmazott Kulcsár Dorina. 
– Nagyon örülök ennek a bronznak, kihajtottuk magunkat, tényleg egy plusz húzás nem maradt bennünk. Boldogok vagyunk – tette hozzá Molnár Csenge. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában