Kézilabda

2022.09.03. 20:57

Győzelemmel kezdte a DKKA az új szezont

Az újonc Békéscsaba ellen győzelemmel kezdte szereplését a bajnoki szezonban a DKKA együttese szombaton hazai pályán. Női kézilabdázóink az első félidőben még hátrányban voltak, majd a szünet után feljavulva magabiztos sikert arattak.

Gallai Péter

Farkas Johanna volt a mezőny legjobbja, aki tíz góllal zárta az első bajnoki összecsapást szombaton

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A főpróbák után elérkezett az első előadás ideje, amikor az új vezetőedző, Rapatyi Tamás által irányított Kohász első tétmérkőzésén bemutatkozott a hazai közönség előtt. Akik között ott voltak az Adni Jó Kupa Baráti Kör képviselői is, akik személyesen szurkolták végig a Békéscsaba elleni találkozót. Sőt, Farkas Johanna felajánlása révén egy aláírt válogatott mezzel gazdagodhattak, amelyet jótékony célra fordítanak. Remekül kezdett a DKKA, a 10. percben Weisheitel révén 6–2-re vezetett már a Kohász, köszönhetően annak is, hogy Bartulovic több ziccert is hárított. 

A folytatásban tovább őrizte előnyét az újvárosi csapat, azonban a játékrész végén az eddig látottak után, kissé érthetetlenül megtorpant a csapat. Az utolsó tíz perc jórészét Matucza, Lakatos és Borgyos kiállítása miatt hátrányban töltötte az együttes, emellett támadásban sem sikerült semmi, így a Békéscsaba ledolgozta hátrányát, majd egyenlített, sőt, Mayer az utolsó másodpercben még a vezetést is megszerezte a riválisnak. A szünet után is a vendégek voltak először eredményesek (13–15), de szerencsére rendezte sorait a Kohász, s feljavuló játékkal ledolgozta hátrányát, majd az egyenlítés után fokozatosan növelte előnyét. A játékrész derekán Fodor Neszta 23–18- ra alakította az állást és még a mezőny legjobbja, Farkas Johanna – aki tizenegy kísérletből tíz találattal zárta az összecsapást – is kihasználta a viharsarkiak negyedórás gólcsendjét. 

Az 51. percben a vendégek mestere, Papp Bálint időkéréssel próbált meg csodát tenni – ekkor már 26– 19 volt az állás a hazaiak javára – de a Kohász rutinosan tartotta az előnyét. Így az is bőven belefért, hogy a Békéscsaba szerezze a találkozó utolsó három gólját, amivel csak kozmetikázni tudtak az eredményen. A forduló további eredményei: Ferencváros – Mosonmagyaróvár 26–24, Debrecen – Alba Fehérvár 33–23, Győr – Budaörs 33–24, Nemzeti Kézilabda Akadémia – Érd 30– 31, Kisvárda – MTK Budapest 32–28, Vác – Siófok 26–22. A DKKA legközelebb pénteken 18 órakor az Alba Fehérvár vendégeként lép pályára a második fordulóban.

A találkozó jegyzőkönyve

DKKA –BÉKÉSCSABA 30–26 (13–14) DKKA: Bartulovic 1 – Arany R. 3, Borgyos 1, Szalai B. 6, Weisheitel 2, Poczetnik 1, Kazai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Nick 2, Farkas J. 10 (5), Horváth P., Matucza, Krupják-Molnár 1, Lakatos P., Fodor N. 2, Agócs. Vezetőedző: Rapatyi Tamás. Békéscsaba: Razum – Andróczki, Lanistani 6 (5), Vámosi P. 1, Mayer 4, Gyimesi 5, Kukely K. Csere: Szabó D. (kapus), Giricz 1, Termány 3, Bucsi L. 3, Horváth G., Borbély M. 3 (1), Török F. Vezetőedző: Papp Bálint. Kiállítások: 12, ill. 6 perc Hétméteresek: 5/5, ill. 7/6.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában