Alapozás

2022.09.04. 22:07

Most két nap alatt tekerték körbe a Balatont

Gallai Péter

A tókerülő kerékpározás után a „célban”

Fotó: DFVE

Miközben zajlik a vízilabda Európa-bajnokság a dunaújvárosi női klub három játékosával, addig a többiek sem a vízparton süttették a hasukat az elmúlt hetekben. Illetve nem csak, ugyanis a DFVE a hagyományok szerint a magyar tengernél kezdte meg az alapozási időszakot augusztus elején Balatonvilágoson. 
 

Mihók Attila vezetőedző a szokásoknak megfelelően változatos mozgásformákkal színesítette a programot. A lányok egyből nyíltvízi úszással, biciklizéssel, evezéssel és kondizással kezdtek. Segítségükre volt Kozma Zoltán test­építő világbajnok is, aki szeretett edzőtermében fogadta a társaságot. 
Sümegi Nóra így értékelte az időszakot: – A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Balatonon kezdődött az alapozás. Nehéz négy hét áll mögöttünk, de úgy gondoljuk, a bajnokság kezdetére beérik a kemény munkánk gyümölcse. 
A múlt héten pedig egy újabb kihívás várt a csapatra, egyéni rekordot döntve két nap alatt nekivágtak körbekerékpározni a Balatont, ami remek lezárása volt az alapozás első szakaszának. A klub közösségi oldalán örömmel számoltak be arról, hogy múlt szerdán sikeresen teljesítették a próbatételt. 
– Nagyon kemény túrán vagyunk túl. A szokásos nyári edzőtábor zárásaként az eddigitől eltérően három helyett, most két nap alatt tekertük körbe a Balatont, ezzel egyéni rekordot döntve. Rendkívül erőt próbáló volt mind fizikailag, mind idegileg, de sikeresen abszolváltuk a távot, amire nagyon büszkék lehetünk. Persze a munka nem áll meg, az edzéseket mostantól Dunaújvárosban folytatjuk – mondta Mucsy Mandula. 

Rajt októberben

Az Eb miatt a bajnokság csak később kezdődik, a versenykiírás szerint az első fordulót október 15-én rendezik majd, a sorsolást szeptember 12-én tartják. A következő szezon is változatlan lebonyolítás szerint zajlik. Az oda-visszavágós alapszakasz után az első kettő egyből bejut a legjobb négy közé, valamint 3–6. és a 4–5. helyezettek párharcainak győztesei is. Majd következnek az elődöntők és a finálé, amely két vagy három győzelemig tart. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában