Dunaújváros

2022.09.21. 20:44

A Tungsram elvitte a bajnoki pontokat

Gallai Péter

Bereck Máté két góllal zárta a mérkőzést

Fotó: Zsedrovits Eniko

A bajnokság második fordulójában hazai pályán a Nagykanizsát fogadta a Dunaújvárosi AC NB II-es férfikézilabda-együttese. Az ellenfél az előző szezon bajnoka volt, akik azonban nem vállalták a magasabb osztályban való indulást, így ismét ebben a csoportban szerepelnek. 
DAC–Tungsram SE 22–29 (8–12) 
DAC: Imre, Pap, Hegedűs (kapusok), Takács 3, Szabó, Vonya 1, Márfi 1, Borsos R. 12, Király 1, Domak, Priskin, Bartha, Száma, Bándi 2, Bereck 2, Vajai. Edző: Csermák Gábor. 
A meccs eleje nem kezdődött jól a hazaiak számára, kimaradt helyzetek, technikai hibák jellemezték a játékot, a 12. percig csak két gólig jutott a DAC, ellenben a Kanizsa nyolcszor is bevette Pap kapuját. Aztán összekapta magát a csapat, és Borsos Roland vezérletével a 22. percre három gólra faragta le hátrányát, 7–10. 
A második játékrész elején tartotta magát a hazai gárda, aztán 13–16 után ismét jöttek a rontott lövések, kapufa, eladott labda, a Nagykanizsa pedig egy 4–0-s szériával ismét tetemesnek mondható előnyre tett szert a 42. percre, 13–20. A hajrában mindent megpróbált a dunaújvárosi együttes, nagyot küzdve többször is mínusz négyre zárkózott, azonban ennél közelebb nem sikerült kerülniük az ellenfélhez. Sőt, a meccs utolsó percei megint a Tungsramé lettek, a vendégek végül magabiztos győzelemmel vihették el a két pontot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában