A műfüvesen tizenegyen vállalkoztak tizenegyesre

2022.08.29. 16:52

Egy könnyed vasárnap délelőtti büntetőzésen

Dunaújváros - Vasárnap dél­előtt az egykori vidámparkban található műfüves pályán rendezték meg az országos tizenegyesrúgó-bajnokság területi fordulóját.

Szabó Szabolcs

Egykapuztak – remek hangulatú kiesőpárbajt hozott a vasárnapi újvárosi forduló Fotó: Ihász Martin

Mivel a junior-, azaz a tizennégy év alatti kategóriában nem érkezett előzetesen elengedő nevezés, így egyből a rutinos idősebb versenyzők büntetőzhettek. A kapuban a neves hálóőr, az előbbi kihívások alkalmával is számos alkalommal a pályázók sorsát megkeserítő Hruby Tamás állt. A sportember előre jelezte az első, úgymond bemelegítő körben, hogy még szolidáris, aztán majd elkezd komolyabban védeni is. 
Hruby Tamás így is tett, a tizenegy lelkes rúgó körről körre fogyatkozott. A későbbi továbbjutók már ekkor kitűntek magabiztosságukkal, ám a hálóőrnek köszönhetően valóban remek rúgók pottyantak ki egy-egy pontatlan célzás miatt. A szervezők számára a Dunaújváros FC biztosította a pályát, a klubot képviselő Petrás Gábor magabiztosan teljesített, egészen a döntő körig eljutott – ám ekkor jött Hruby. 
A páros fináléba végül a két hibátlan teljesítő, Lénárd György, továbbá Szekszárdi László jutott. A szétlövés során végül Szekszárdi bizonyult a legjobbnak. 
A fent említett két legjobb egyből az országos elődöntőbe került, amelyet majd októberben rendeznek – a jelenlegi tervek alapján – a Bozsik Stadionban. 
Aki még jelentkezne büntetőzni, annak ajánlott szemlézni a tizenegyesrugo.hu honlapot. Székesfehérváron, Polgárdiban, valamint Martonvásáron, vagy éppen a közeli Solton is még várják a nevezéseket szeptemberre. Egy próbát megér!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában