Labdarúgás

2022.07.15. 21:25

A BKV Előre az ellenfél hazai pályán a kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosítását.

Szabó Szabolcs

Horváth Ferenc csapata a BKV ellen készülhet

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A kupasorozat első körében az NB III.-as, valamint az alacsonyabb osztályú együttesek vesznek részt. Az NB III. középcsoportjában szereplő Dunaújvárosi FC az első fordulóban, augusztus 6-án, 16.30-tól a BKV Előre gárdáját fogadja. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt majd. 
A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 együttes lép pályára, a második fordulóban pedig, amelyet augusztus 27. és 28. között rendeznek, 64 csapat meccsel majd. 
Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a részt vevő csapatokat az MLSZ versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (északkelet, délkelet, északnyugat, délnyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat. 
A dunaújvárosi csapat kupaellenfele, a BKV Előre a 2021/2022-es pontvadászatban az NB III. keleti csoportjában 78 pontot szerzett és a harmadik helyen zárt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában