Nagyot küzdöttek a döntőért az újvárosi Gorillák

2022.07.18. 20:50

A hazai meccsen az Újpest örülhetett

Hazai pályán szenvedett 52-13-as arányú vereséget a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz csapata az Újpest Bulldogsszal szemben. Ezzel a fővárosiak jutottak be a Divízió II-es amerikaifutball-bajnokság döntőjébe, ahol egy másik budapesti csapattal, a Budapest Wolves együttesével csapnak össze a szezon zárásaként július 30-án.

Morva Dávid

DAK Acél Dunaújváros Gorillaz

Fotó: LI

Nem túlzás azt állítani, hogy vasárnap a szezon legfontosabb és egyben legnehezebb találkozója várt a dunaújvárosiakra. A Gorillák ugyanis a Divízió II-es bajnokság elődöntőjében az Újpest Bulldogs csapata ellen léptek pályára. 
A találkozó előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy a fővárosiak ponterős támadójátéka, vagy a hazaiak szigorú védekezése tud-e érvényesülni a mérkőzésen? Nos a végeredményt tekintve egyértelmű lehet a válasz, de a mérkőzés egészen a harmadik játékrész végéig szorosan alakult. A fél­időben még csak 14–6-ra vezettek a lila-fehérek, ezt követően feljöttek a dunaújvárosiak, és egészen 14–13-ig zárkóztak, majd 20–13-as újpesti vezetést követően a Gorillák teljesen megtörtek. 
„A harmadik negyed vége felé teljesen elfogytunk, a támadójátékunk becsődölt, interceptiont (labdaeladás) is dobtam, a puntokat (amikor a támadócsapat harmadik kísérlet után sem éri el a 10 yardot, emiatt el kell rúgniuk a labdát) is jól hordták vissza, a védelmünk pedig nem bírta a fokozódó nyomást” – kezdte értékelését Madarász Attila, a dunaújvárosiak első embere, aki a mérkőzést követően a szezont is értékelte. 
„Ha azt veszem alapul, hogy milyen edzéslátogatottság volt idén, akkor a sorsolásnak igencsak nagy szerepe van abban, hogy elődöntőt játszhattunk, sajnos a realitás nem ez. Azt nem mondhatom, hogy teljes mértékben büszke vagyok a srácokra, azokra, akik végigharcolták a szezont, nekik köszönöm. Emelet azonban sok olyan játékos volt, aki 1-1 mérkőzést követően otthagyta a csapatot, köszönés nélkül – foglalta össze a szezon tapasztalatait a „főgorilla”. 
Madarász Attila a folytatással kapcsolatban sok konkrétumot nem tudott mondani. Ami biztosnak tűnik, hogy augusztus második hetében a jelenlegi keret és az „old boys” a 2009/10-es keret egy gálamérkőzés keretében csap össze. A következő szezonra történő felkészülés szeptemberben kezdődhet. 
 

Szeptemberben kezdik meg a felkészülést a szezonra Fotó: LI
Forrás: LI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában