Vízilabda

2022.06.13. 06:30

Túl az első szűkítésen a női vízilabda- válogatott

A dunaújvárosi játékosok maradtak, a világbajnoki csapatot csütörtökön hirdeti ki Bíró Attila

Gallai Péter

Bíró Attila hárommal csökkentette a létszámot Fotó: Árvai K./NS

Fotó: Árvai Károly

Bíró Attila szövetségi kapitány a válogatottal múlt héten Veszprémben készült a számukra június 20-án kezdődő budapesti világbajnokságra. Itt az ausztrálokkal játszottak edzőmeccseket a lányok. 
A kapitány időközben tizen­nyolcasra szűkítette a keretet, amiben mind az öt dunaújvárosi játékos bent maradt. Ellenben Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma és Szegedi Panni átkerült a világversenyre készülő utánpótlás-válogatottba. A válogatottnak hétvégére kis pihenő jutott, szombaton együtt nézték meg a magyar–német focimeccset a helyszínen. 
Ezen a héten pedig Szegeden folytatják a munkát, ahol az amerikaiakkal dolgoznak együtt. Bíró Attila csütörtökön Szegeden hirdeti ki a 13 tagú világbajnoki keretet, továbbá megnevezi azt a két tartalékot is, akit kizárólag koronavírusos esetek miatt lehet becserélni. A csapat ezután visszautazik Budapestre, és egy szabadnapot követően szombaton beköltözik abba a hotelbe, amelyben a világbajnokság végéig lakik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában