Acélbikák

2022.06.12. 20:36

Somogyi Balázs is visszatér a DAB-hoz

GP

Somogyi Balázs ismét az Acélbikáknál Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton újabb igazolást jelentettek be a Dunaújvárosi Acélbikák hivatalos közösségi felületein. A klub közleménye szerint újra DAB-mezben láthatjuk a balkezes csatárt, a saját nevelésű Somogyi Balázst. A 30 éves játékos az előző két évet a Ferencvárosban töltötte, ahol ezen idő alatt két magyar bajnoki címet és egy szuperkupát nyert. 
Mint a közleményből kiderül, a dunaújvárosi egyesület új csapatot épít. A megújult szakmai vezetés egyértelmű célja egy minőségi, kreatív és elhivatott együttes létrehozása. Ehhez a rendszerhez csatlakozik és nyújt segítséget „Soma” is, akit biztosan nem kell bemutatni a helyi szurkolóknak. Dunaújvárosban született, itt nevelkedett, és ismerkedett meg a jégkoronggal. 
Az Acélbikák tagjaként szerepelt az osztrák másodosztályban, a MOL és az Erste Ligában. Játszott utána Miskolcon, Budapesten a MAC csapatánál. A 2019/2020-as idényre visszatért Dunaújvárosba, ahol bár egy kéztörés miatt kiesett több hétre, így is 38 mérkőzésen 44 pontig jutott, utána igazolt a Ferencvároshoz. 
Somogyi Balázs többszörös magyar, MOL- és Erste Liga-bajnok, huszonhatszor szerepelt a válogatottban. Személyében egy igazi dunaújvárosi kötődésű és szívű támadó tér haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában