Jégkorong

2022.05.31. 21:42

Már az ötödik finn érkezik

Rövid időn belül ötödik finn légiósát szerződtette a Dunaújvárosi Acélbikák Erste ligás jégkorongcsapata. Ma a DAB vezetői bejelentették a 25 esztendős finn center (185 cm, 90 kg), Eric Embrich leigazolását.

Agárdy Csaba

A hokis komoly erősítést jelenthet az újjáalakuló dunaújvárosi együttesnek, amely a szeptemberben induló bajnokságban – információink szerint – a középmezőnyt célozza meg. Embrich a Helsinki IFK akadémiáján kezdte karrierjét, majd Ässätbe, később a Jokeritbe igazolt. 

Eric Embrich a finn másodosztályból érkezik Fotó: DAB

Előbbinél bemutatkozhatott a finn első osztályban, míg utóbbival megtapasztalhatta a KHL világát is, hiszen a finnek a Jokerit az orosz bázisú, az NHL után a világ második legerősebb bajnokságának tartott KHL-ben is jégre korcsolyázhatott. 
Az Acélbikákhoz a finn másodosztályból, a Mestisből, egészen pontosan a Kiekko-Vantaa csapatától érkezik. A HIFK-nél végigjárta a szamárlétrát úgy, hogy az U16-tól az U20-ig minden korosztályban szerepelt a finn válogatottban. Érdekesség, hogy a korábban igazolt három finnhez hasonlóan ő is játszott a TUTO-ban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában