DKSE

2022.05.25. 23:48

Czifra nyújtotta a legjobb teljesítményt

Felkészülési csapatversenyt tartottak a magyar női ifjúsági tornászválogatottnak Tatán, ahol a DKSE versenyzője, Czifra Lili, illetve Balzsay Hanna, Kutasi Hanna, Németh Viola, Maráczi Fruzsina, Agnecz Luca alkotta együttes a román korosztályos nemzeti csapattal mérte össze tudását.

Morva Dávid

20220310 Dunaújváros Interjú Czifra Bettina Lili, a DKSE tornásza - a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola végzős tanulója - a Sportiskolák Országos Szövetsége által, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megtartott gálán „Magyarország legeredményesebb sportiskolai sportolója 2021-ben, általános iskolai kategória" I. helyezést érte el Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Laczkó Izabella

A női utánpótlás szakmai igazgatója, Jordanov Zoltán elmondása szerint az ilyen típusú viadal a korábbi években megszokott jelenség volt, ezt a hagyományt elevenítették fel. Emellett jó felkészülési állomás is a két közelgő nagy nemzetközi megmérettetésre, az EYOF-ra és ifjúsági Európa-bajnokságra. 
 

Czifra Lili az ifjúsági válogatottal szerepelt Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

A versenyt végül a románok nyerték meg összesen 145,300 ponttal, a mieink nem sokkal maradtak le mögöttük, 143,600 pontot szerezve. Jordanov beszámolója szerint a legjobb teljesítményt a lányok közül Czifra Lili nyújtotta, aki az egyéni összetett második helyén végzett, Balzsay Hanna pedig negyedikként zárta a versenyt. 
– Ennek a korosztálynak az idén két nagyobb versenye lesz. Az ezekre történő felkészülést segítendő szerveztünk egy magyar–román csapatversenyt. Ha nem sokkal, de a románok megelőztek bennünket, ugyanakkor azt láttam a lányokon, hogy élvezték ezt a kis viadalt, és azt mondhatom, eredményes hétvégén vagyunk túl. Látni, hogy anyag­erőben és kivitelben is van még hova fejlődni – mondta a kapitány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában