Labdarúgás

2022.04.18. 21:45

Tálcán kínálták a lehetőségeket

Az NB III. közép csoportjának vasárnapi rangadóján a bajnoki tabella második helyén álló Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a harmadik helyezett Balassagyarmati VSE otthonában lépett pályára.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Eniko

Balassagyarmati VSE – Dunaújváros PASE 3–1 (2–0) 
 

Kövi Pál Sportközpont, 400 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Skover, Kovács Z.). 
Balassagyarmati VSE: Iváncsics – Majzik, Koszó, Gergely P., Benkő-Bíró, Király O. (Tóth O. a 88. p.), Ferkel, Nagy T. (Kovács D. a 65. p.), Nyilas (Kis G. a 65. p.), Csiki (Király Á. a 84. p.), Lizák. Vezetőedző: Nagy Tibor. 
Dunaújváros PASE: Pokorni – Huszty, Papp M. (Székely B. a 46. p.), Bozsoki, Molnár S., Báló T., Dorogi R., Tölgyesi V., Balogh Á., Jakab, Novák Zs. Vezetőedző: Varga Balázs. 
 

Az első játékrészben a házigazdák játszottak fölényben. A középpályán rengeteg párharcot megnyerve uralták a mérkőzést. Gólokat azonban a félidő hajrájában szereztek. A 40. percben Nagy Tamás talált a vendégek kapujába (1–0). Négy perccel később Ferkel Ádám kétgólosra növelte a hazaiak előnyét (2–0). A 49. percben Nagy Tamás büntetőből megszerezte a balassagyarmatiak harmadik találatát. A hazaiak labdarúgója higgadtan gurított a kapu jobb oldalába (3–0). Ezt követően Báló Tamás megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek az újvárosiak. Tíz emberrel azonban megrázták magukat, és a 66. percben Molnár Sándor góljával sikerült szépíteniük (3–1). 

Molnár Sándor (4) szerezte az újvárosiak becsületgólját Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nagy Tibor: – Az első perctől kezdve irányítottuk a játékot, szenzációsan játszottunk. Sikerült két gólt rúgnunk, de mellette még volt több lehetőségünk is. A második félidőben azonban emberelőnyben, háromgólos vezetésnél elkezdtünk hátul passzolgatni, amiért kissé mérges vagyok. 
 

Varga Balázs: – Ötvenöt percig tulajdonképpen tálcán kínáltuk a lehetőségeket, amivel megkönnyítettük a hazaiak helyzetét. Ebben az időszakban nagyon rossz felfogásban játszottunk. A kiállítást követően visszajöttünk a meccsbe, és azt játszottuk, amire igazán képesek vagyunk. 
 

A 31. forduló további eredményei: Paksi FC II – HR-Rent Kozármisleny 0–3, MTK Budapest II – Rákosmente FC 1–1, Monor – Ferencvárosi TC II 1–3, ESMTK – Budapest Honvéd-MFA II 1–2, Gerjeni SK – FC Dabas 1–1, Makó FC – Ceglédi VSE 3–1, Vác FC – B Build Mohács 2–0. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában