Dunaújváros

2022.04.13. 20:31

Két aranyéremmel kezdett a DKSE

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A keddi nulladik nap után, amikor csak időfutamokat rendeztek az Arany Üst gyermek- és serdülőkorosztálynak rendezett úszóversenyen a Fabó Éva Sport­uszodában, tegnap megkezdődött a nagyüzem. Délelőtt az előfutamokat tartották, délután jöhettek a döntők. Előtte azonban hivatalosan is megnyitották a 41. Arany Üstöt. Először Motyovszki Mátyás, a dunaújvárosi önkormányzat képviselője köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, örömmel látja, hogy milyen lelkes és felkészült versenyzők bizonyíthatnak majd az Arany Üstön. 
Ezután Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi KSE ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy a negyvenegyes szám önmagáért beszél. 
– Itt mindenki nyertes, hiszen rengeteget edzenek a versenyzők, és ezzel sokat tesznek az egészségükért. Vannak olyanok is, akik már most komoly célokat tűztek ki maguk elé, kívánom, hogy mindenki elérje célját. 
Azután az első a számban a 400 méteres serdülő fiú vegyesúszásban rögtön megszületett a DKSE első aranyérme. Kovács-Seres Hunor (serdülő), a dunaújvárosiak egyik legnagyobb ígérete rajt–cél győzelmet aratott. Később Bor Tamás (gyermek) 100 mellen bizonyult a legjobbnak. A folytatásban ma és pénteken is 9 órakor kezdődik az Arany Üst programja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában