Jégkorong

2022.04.03. 18:50

Ezúttal nem termett sok babér a hazaiaknak

Március 26-án rendezte meg a Vladimír Babic által vezetett Hungary Talent a Dunaújvárosi Acélbikákkal közösen a Steel Bulls Cupot az U12-es (kölyök) korosztályú jégkorongcsapatok számára – ez már a nyolcadik volt a sorban.

Agárdy Csaba

A nemzetközi mezőny ezúttal nyolc csapatos volt, a győzelmet az Újpest szerezte meg. A házigazda dunaújvárosiaknak most sok babér nem termett, a nyolcadik helyen végeztek, három pontot szerezve. 
 

A lebonyolítás körmérkőzéses volt, minden csapat kétszer játszott mindenki ellen, pontosabban két húszperces harmadot, és mindkét játékrész után végeredményt hirdettek. A Dunaújvárosi Acélbikák pontjait úgy érte el, hogy a győriek ellen volt egy 0–0-s döntetlenje, továbbá a Csíkszeredát az egyik harmadban legyőzték 1–0-ra. 

A dunaújvárosiak a Vasastól 2–1-re és 1–0-ra kaptak ki Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A torna végeredmény. 
1. Újpest 24 pont, 2. Kárpáti Farkasok 23, 3. Kassa ­(Srsne Košice, szlovákiai) 20, 4. Besztercebánya (Barani Banska Bystrica, szlovákiai) 15, 5. Vasas SC 10, 6. Győri Nemak ETO HC 9, 7. ISK Csíkszereda (erdélyi) 8, 8. Dunaújvárosi Acélbikák 3. 
Különdíjasok. Legjobb csatár: Molnar Botond (Kárpáti Farkasok). Legjobb hátvéd: Jurči Ádám (Kassa). Legjobb kapus: Világi Arnold (Újpest). MVP (legértékesebb játékos): Vígh Szilveszter (Újpest). 
Vladimír Babic így értékelte a két tornát (az U12-est megelőzte az U8-as): 
 

– A koronavírus-járvány miatt korábban voltak a különböző tornák rendezéseivel gondjaink, azonban az idén már nem. Amikor decemberben több korosztályban is le tudtuk bonyolítani a Santa Claus Cupot, tudtuk, hogy nem lesz gond a Steel Bulls­szal sem. Nyolc éve szervezzük az utánpótláskorú csapatoknak a tornákat, rutinból megy már minden. A segítőim tudják a dolgukat, összeszokott jó csapatot alkotunk. Az idén annyi problémánk volt az U8-as torna szervezésekor, ami szintén márciusban volt, hogy Dunaújvárosban nagyon sok szálláshely foglalt volt, ezért három csapatot is Székesfehérváron kellett elhelyezni. Azonban összességében minden rendben volt, a vendégek elégedetten távoztak Dunaújvárosból. Reményeink szerint jövőre folytatjuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában