Futsal

2022.04.26. 20:59

Értékes pontot szereztek a fiúk

A nagykanizsai győzelem után hétfőn este a remek formában lévő PTE-PEAC csapatánál vendégeskedett a Dunaújváros Futsal az NB II.-es bajnokság alsóházi rájátszásában. Facskó József együttese pontot tudott rabolni az eddig hibátlan ellenféltől.

Balogh Tamás

Fotó: LI

A legfontosabb dolognak az látszik, hogy kényelmes, hosszú kispaddal érkeztek a dunaújvárosiak. Talán az sem volt hátrányukra, hogy az előző csata két hőse, Boldizsár Csaba és Egejuru Gods­love is a csapattal tartott. A gárdát alaposabban ismerők valószínűleg könnyen fogadtak volna arra, ennek a két fiúnak a pályára lépésével a támadójátékra alapozza majd a sorsát az együttes. 
Talán azzal sem kockáztatunk sokat, hogy ez az egyik legerősebb összeállításuk. Igaz a névsorból meglepetésre hiányzott egy sorra való játékos, de majd egyszer választ kapunk a távolmaradásuk okára is. 


Jókedvű, szerethető futsalünnepbe csöppent a vendég együttes. A hazai fogcsikorgató eredmények, a vidéki helyszínek túlfűtött hangulata után ott három-négyszáz fős, jókedvű, főképp főiskolás és egyetemi szurkolókból álló közönség, fúvószenekarral felturbózva várta a mérkőzést. 
 

PTE-PEAC – Dunaújváros Futsal 2–2 (0–0) 
DF: Cseresnyés – Csányi, Szili, Boldizsár, Godslove. Csere: Bán (kapus), Béni, Gráczer, Kiss, Facskó, Dobrovitz. Edző: Facskó József. 
 

Kis könnyelműséggel akár azt is mondhatnánk, hogy az első húsz perc kellemes erőfelméréssel telt, hiszen gól nélkül zárult az a szakasz. Persze a valóság azért mást mutatott. A hazaiak az újvárosiak statisztikáit feldolgozva könnyű meccs­re számítottak, aztán ahogy telt az idő, rá kellett jönniük, ez már egy másik gárda. 

Godslove ismét nagy erősítést és gólt jelentett a csapatnak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A második félidőben szinte mindent a hajrára hagyva, már igazi nyílt csatával ajándékozták meg a csapatok a mérkőzés nézőit. Elképesztő módon a négy gól megszületéséhez csak öt, a kiröppent sárga lapokra pedig hét percre volt szükség. 
A gólpárbaj a várakozásoknak megfelelően Godslove megoldásával kezdődött, de az már a 33. percben következett be. Bartal révén egy percen belül jött a hazai válasz, rá háromra Boldizsár visszavette a vezetést, de Füzes megint egyenlíteni tudott hatvan másodperc alatt. 


Facskó József: – Az alsóház legjobb csapatával vívtunk nagyon fontos mérkőzést. Ellenfelünk az előző három meccsét győzelemmel hozta le, így érthető önbizalommal várta ezt a mérkőzést. Beleálltunk, egy igazságos döntetlennel elhoztuk az egy pontot, amivel elégedett vagyok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában