Megvolt a sansz a mérleg javítására

2022.03.01. 21:14

A hétköznap esti kezdés kicsit elgondolkodtató egy amatőr bajnokságban

Különleges összecsapást hozott a férfi futsal NB II. nyugati csoport 21. fordulójában a Dunaújváros Futsal ELTE-BEAC ellen megvívott csatája, amit hétfőn este rendeztek Budaörsön az Aramis csarnokában.

Balogh Tamás

Csányi Dávidék egy gólra is felzárkóztak, azonban a hajrában nem sikerült fordítani

Fotó: Zsedrovits Eniko

ELTE-BEAC – Dunaújváros Futsal 6–2 (2–0) 

DF: Cseresnyés – Béni, Csányi, Bartha, Szili. Csere: Bán (kapus), Gráczer, Szabó, Németh, Facskó, Perjési. Edző: Facskó József. 

 

Este kilenckor kezdtek. Ez elgondolkodtató időpont egy amatőr bajnokságban indulók részére, akik másnap hajnali ötig fel kell kelljenek, hogy munkába érjenek. Nyilván az ELTE is vendég a létesítményben, és a meccsnapon ezt az időpontot ajánlották föl a számukra. Az újvárosiak egy kis hétvégi nagypályás játékkal, hétfőn pedig az utazással kezdték és zárták az estét. Erre mondhatnánk, hogy a futsal NB II. sem egy habos torta, tessék szépen lejátszani a mérkőzést! 

Az eredményt illetően ez az alapszabály. Normál esetben nyilván az, hogy győzzük le az ellenfelet. Valamennyire. Ez egy becsületes terv, neki is álltak a felek a dolguknak. 

A hazaiak nyilván kicsit bátrabban, hiszen az előző meccseiken sikeresebbek voltak. Hosszú idő után két hete a Magyar Futsal Akadémia bánt el velük, egy hónapja pedig a pécsiek hozták döntetlenre a meccsüket. 

A találkozó elején jobban odatették magukat, és Szekér Zoltán Ákos révén megszerezték a vezetést, majd a félidő előtt nem sokkal Boros Roland egy kicsit magabiztosabbá tette a helyzetüket. Ezért fordultak kétgólos vezetéssel. A szünet után kicsit elszántabban folytatták a csapatok a játékot, de így is kilenc perc kellett Borosnak az előny növeléséhez. A gólra Bartha Roland válaszolt (2–1). Kinyíltak a csapatok és a játék jól láthatóan élesebb lett. A szorossá vált állás kényelmetlenné vált az ­ELTE-nek, keményebben lépett oda, ebből kapott az újvárosi gárda egy szabadrúgást. Ez jó lehetőség volt. A lövést Cseresnyés Alex fölkínálta az edzőjének, aki odaállt, és előzetes játék nélkül bevágta a játékszert, 3–2. 

Ez az eredmény igen jót mutat az egyenlítésre törőknek, hiszen a hajrában akár fordítani is lehet belőle. Ez volt a történet elején emlegetett sansz, de ezúttal másként történtek a dolgok. Az utolsó négy percre is az ELTE csapata tette jobban oda magát, és Horváth Barnabás, Szini László, valamint Szamosi Péter Endre egy-egy gólt vágott a dunaújvárosiaknak. Ezzel pedig aztán a jó lehetőség elszállt, csak a nyomasztó végeredmény maradt meg a számukra.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában