Labdarúgás

2022.02.13. 20:08

Remek sikerrel kezdett a DPASE a nyitó fordulóban

Dunaújváros A 2021/2022. évi NB III. közép csoportjának tavaszi nyitó fordulójában a DPASE labdarúgócsapata vasárnap délután a Hódmezővásárhelyi FC együttesét fogadta.

Gróf András

Négyszer örülhettek a dunaújvárosi csapat játékosai

Fotó: LI

DPASE – HFC 4–2 (3–1) 

Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Gáspár András (Gyürüsi, Szalai). 

DPASE: Orczi – Molnár S., Papp M., Bozsoki, Báló T., Dorogi R., Tölgyesi V., Jakab D., Balogh Á. (Székely B. a 63. p.), Tóth Á. (Huszty D. a 63. p.), Novák Zs. (Kesztyűs M. a 90. p.). Vezetőedző: Varga Balázs. 

Hódmezővásárhely: Füstös – Asztalos, Molnár B., Huszár (Németh K. a 60. p.), Ondrejó (Erhardt a 85. p.), Tapiska (Papp E. a 91. p.), Bata (Hegedűs M. a 60. p.), Povázsai, Orosz M. (Pilán a 85. p.), Antman, Kiss K. Vezetőedző: Koncz Zsolt. 

Az első nagy helyzet a 15. percben Jakab Dávid előtt adódott, de a kapusba lőtt. A 20. percben Tóth Ákos indult be a védővonal mögé, és egy remek átadást követően egyedül vezethette a kapusra a labdát, majd higgadtan a kapu bal oldalába passzolt. Három perccel később egyenlítettek a vendégek. Egy szögletet követően Molnár Bence fejelt a hazaiak kapujába. A 36. percben egy vendégvédő bizonytalanságát kihasználva Jakab Dávid vezethette végig az alapvonalon a labdát. Középre gurítását először kapusba lőtte Novák Zsombor, de kipattanót a hálóba bombázta (2–1). Két perccel később egy előre ívelt labdára rosszul mozdult ki a vendégek hálóőre, így Tóth Ákos megelőzte őt, és az üres kapuba gurított (3–1). 

A fordulás után az 59. percben Jakab a félpályánál egyszerűen elvette a játékszert a körülményeskedő Huszártól, így egyedül vezethette kapura a labdát. Lövésébe ugyan beleért Füstös, de a labda átcsorgott a gólvonalon (4–1). A 73. percben Kiss Krisztián közeli lövését szögletre ütötte Orczi. A sarokrúgás után kifejelt labdát Povázsai húsz méterről bombázta a kapuba, ritkán látható jól eltalált lövés volt (4–2). A hajrában Novák, Báló Tamás és Kesztyűs Máté is növelhette volna a különbséget. 

A forduló eredményei: Budapest Honvéd-MFA II – Rákosmente FC 1–2, FTC II – MTK Budapest II 0–2, Cegléd – Kozármisleny 1–1, FC Dabas – Szekszárd 3–2, ESMTK – Iváncsa 1–1, Gerjen – Dabas-Gyón FC 0–1, Balassagyarmat – Paksi FC II 1–1, Vác FC – Makó FC 0–3, B Build Mohács – Monor 2–1. 

Az éllovas Kozármisleny döntetlenje az alsóházi Cegléddel azt jelenti, a DPASE hátránya öt pontra csökkent a listavezető mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában