DKSE

2022.02.28. 22:42

Három érmes hely az országos bajnokságról

duol.hu

A napokban Kaposvár szomszédságában, Somogyjádon rendezték meg a 155 birkózópalántát felvonultató diák I-es szabadfogású országos bajnokságot. 

 

A megmérettetésen a selejtezőről feljutó 45 csapat, közte a Dunaújvárosi KSE szállt harcba a tizenkét bajnoki címért. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint népes, kilenctagú különítménnyel és vérmes reményekkel vágtak neki a bajnokságnak. 

A somogyjádi ob-n szerepelt dunaújvárosi küldöttség Fotó: DKSE

– A maratonira sikeredett versenynapon hatalmasat küzdöttek tanítványaink. Igaz, bajnoki címet nem sikerült szerezni, de három értékes éremnek, és egy pontszerző helyezésnek örülhettünk a végén. Legmesszebb az 50 kilóban rajthoz álló Csőregi Zalán jutott. Három győztes mérkőzés után került a döntőbe, ahol a jászberényi ellenfele jobbnak bizonyult, így az ezüstéremmel kellett megelégednie. A nap folyamán több olyan versenyzőt sikerült legyőznie, akivel korábban még nem bírt el. 29 kilóban Tombor Benedek a selejtezőkörben aratott sikere után beleszaladt egy nem várt vereségbe, de szerencsére utána a vigaszágon három győzelemmel a bronzéremig jutott. 58 kilóban Fierpasz András szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A selejtezőben még nem kellett birkóznia, majd egy győztes és vesztes mérkőzés után a kisdöntőben is diadalmaskodott. 85+ kategóriában Pupp Bence a körmérkőzéses rendszernek köszönhetően egy sikeres és három vesztes mérkőzéssel a negyedik helyen végzett – ismertette a legjobbak szereplését. 

Helyezetlen maradt Kaszala Máté (29 kg), Fekete Csaba (54 kg), Zámbó Gergő, Krepsz Zalán (63 kg) és Androvics Márk (69 kg). 

 

Sallai dobogója - Budapesten rendezték meg a felnőttek szabadfogasú válogatóversenyét, amelyen a DKSE színeit Sallai Sándor képviselte a 86 kilogrammos súlycsoportban. Első mérkőzésén bajai ellenfelétől nagyarányú pontozásos vereséget szenvedett, a második fordulóban a Dunakeszi birkózóját 8–1-re győzte le, majd UTE-s ellenfelét is 4–0-val utasította maga mögé. Két győzelemmel és egy vereséggel végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában