Jégkorong

2022.02.02. 19:39

Azari Zsolt: kevés az erő, s technikai gondok vannak

Kilenc gólt kapott kedden este lapzártánk után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. A DVTK Jegesmedvék 9–1-re győztek a DAB ellen.

Agárdy Csaba

Kovács Dávid öt gólt kapott a mérkőzésen, amíg a jégen volt Fotó: Laczkó Izabella

Az alsóházhoz tartozó DVTK vendégeként újabb komoly vereséget szenvedett a DAB, ezzel még távolabb került a play-off kvalifikáció a dunaújvárosiak számára. 

 

DVTK Jegesmedvék – DAB 9–1 (2–0, 5–1, 2–0) 

 

DVTK: Kiss – Wehrs (3), Doetzel (1), Walker 1 (1), Parnham 1, Seto 1 (2) – Hadobás (1), Szirányi 1 (1), Galajda (1), Galanisz 1 (3), Hajnik 1 – Illés (1), Vojtkó (1), Mattyasovszky 1, Miskolczi (1), Elgestal 1 (1) – Farkas O. (1), Pecsét, Ritó, Farkas M. 1, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 

DAB: Krajcovic – Szécsi, Tkachenko, Szappanos, Horváth, Németh Á. – Erdély, Benke, Tamás, Stuchlik, Szűcs (1) – Lescovs, Druja, Pinczés O., Németh P., Rybchyk 1 – Pozsár, Bubnov, Lőczi, Somogyi, Marosi. Vezetőedző: Azari Zsolt. 

 

Azari Zsolt: – Minden ott kezdődik, hogy ez volt a harmadik meccsünk négy nap alatt, és azt már az első meccsen láttam, hogy egyszerűen nem vagyunk kellő formában ehhez a szinthez. Ennek ellenére a srácok még az előző meccseken kiadták szívüket-lelküket a jégen, és akkor mondtam, hogy megnézzük, hogy megy a regeneráció, úgy látszik, ezen a fronton is javulnunk kell. Sem jó erőben nem vagyunk, sem technikai tudás terén nem tartunk ott, hogy fel tudjuk venni a versenyt, illetve a játékosok sem tudják követni azokat az utasításokat, amit az edzők kérnek. 

 

Tokaji Viktor: – Ezekért a gólokért nem a mai mérkőzésen dolgoztunk meg, hanem a mögöttünk álló hat-hét hónapban. Jó volt viszontlátni azokat a dolgokat a jégen, amiket gyakoroltunk. Voltak olyan jelenetek, amelyek úgy zajlottak, ahogyan az a nagykönyvben le van írva, és kvázi szabásminta lapján teljesítettek a srácok. Hogy ha van önbizalmunk, és kellően megfelelő koncentráció, és elhisszük magunkról, hogy tudunk, akkor tudunk. 

A DAB pénteken a MAC-hoz látogat (19 óra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában