Birkózás

2022.01.23. 20:15

Remekül sikerült a fiatalok évnyitó versenye

Dunaújváros - Az Érd Kupa Nemzetközi Lakatos Gábor Emlékversennyel megkezdődött a 2022. évi versenyszezon a birkózók számára, ezen a DKSE enyingi fiókegyesületének fiatal versenyzői vettek részt a napokban.

duol.hu

Novemberben Mezőfalván rendeztek gálát a gyerekeknek, most Érden szereztek érmeket Fotó: Horváth L.

A megmérettetésre összesen 440 fő nevezett, a verseny erősségét jelezte, hogy volt olyan súlycsoport, ahol negyvennégy ifjú tehetség mérte össze erejét. A versenyt hét szőnyegen bonyolították le, az Enying VSE-ből tizenhárman léptek szőnyegre, a csapat végül nyolc éremmel zárta a megmérettetést. 

Első helyet szerzett a diák I-es korcsoportban Pudelka Viktor +69 kg-ban és Bocskai Botond 69 kg-ban. 

Második helyen végzett diák II-es korcsoportban Kató Barnabás 23 kg-ban és gyermek II korcsoportban Papp Ábel (26 kg). 

A dobogó harmadik fokára állhatott fel a gyermek II-ben Erdősi Krisztofer (24 kg), a diák II-esben Bíró Gergő (31 kg), Rafael Krisztián (26 kg) és gyermek II-ben Aladics Jázmin (23 kg). 

Pontszerző lett 5. hellyel a diák II. korcsoportban Papp Áron (42 kg) és Pavelka Levente (38 kg). Nem jutott a legjobb hat közé Pudelka Alexa, Ferencz Noémi és Kovács Kornél. 

Piros Tibor edző érthetően elégedetten, valamint pozitívan nyilatkozott tanítványai szerepléséről: – Bátran, továbbá harcosan birkóztak a gyerekek. A kiesők is becsületesen küzdöttek, senkire nem lehet panasz. A verseny kiváló erőfelmérő volt a területi bajnokságok előtt, melyen a fiataloknak ki kell harcolniuk majd az országos döntőbe jutást – nyilatkozta a lapunkhoz eljuttatott összegzésében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában