Futsal

2022.01.25. 21:46

Éltek az esélyeikkel, s magabiztosan nyertek

Jó játékkal jelentkezett a Dunaújváros Futsal NB II-es csapata az idei év első hazai mérkőzésén, hétfőn este.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Ellenfele a Budapesti Atlétikai Klub volt, amelyet magabiztosan győzött le. Ezzel előbbre lépett a tabellán eddig őrzött dicstelen helyéről a tizedikre, és versenybe került a rájátszásért folyó harcban. 

Miért olyan fontos ez? Ahogy az első osztályban is, a felsőházba kerültek legjobbjai a dobogós helyekért küzdenek, a szerényebb képességűek pedig a biztos bennmaradás tudatában játszhatják le a mérkőzéseiket. 

 

Dunaújváros Futsal – BAK 6–2 (3–1) 

DF.: Bán – Kovács, Lajos, Csányi, Németh. Csere: Cseresnyés (kapus), Béni, Máthé, Szili, Facskó, Dobrovicz, Váradi, Boldizsár. Edző: Facskó József. 

A hazaiak több, még újoncnak számító játékossal a soraikban nem titkoltan és érthetően, a győzelemre készülődtek. Az ellenfelük ugyanis az eddigi mérkőzésein mindössze egy pontot szerezve érkezett. 

 

Lajos Loránd az első percben egyből gólt szerzett Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első félidőben az újvárosiak mintaszerű gyorsasággal és látványos összjátékkal szerezték meg a vezetést Lajos Loránd révén. A gólra éhes Csányi Dávid hét perc múlva ráduplázott. A BAK kihasználva a hazaiak megingását, Bene Zoltán révén szépített. A félidő végén a remek formát hozó Boldizsár lőtte a Dunaújváros harmadik gólját, így ezzel a 3–1-es vezetéssel mehetett a szünetre. Szüksége is volt erre az idegnyugtató megoldásra, hiszen már az ötödik faultnál járt. 

A második félidőben a vendégek már kicsit megfáradtak, de sorban alakították ki a gólveszélyes helyzeteket. A hazai csapat személyeskedésbe torkolló játéka rosszkedvű, nem ebbe az osztályba illő jeleneteket hozott. Az izgalmakat aztán a vendégek viselték rosszabbul, és hamar eljutottak a hatodik faultjukig. A félidőben a hazai gólokat az U18-es Váradi, a már emlegetett Boldizsár, és a látványos játékot nyújtó Csányi szerezte. A hajrában Bene ismét megrázta magát, és meglőtte a második gólját, amivel beállította a végeredményt. 

 

Facskó József, a Dunaújváros edzője: – Nem akarom túlértékelni ezt a magabiztosan megszerzett győzelmet. A mi folyamatunkban az nagyon fontos dolog volt, hogy egy olyan meccset nyertünk meg, amelyiken esélyesek voltunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában