Jégkorong

2022.01.30. 21:10

A két erdélyi klub ellen mindössze egy pontot gyűjtöttek

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a hét végén két erdélyi csapatot fogadott az Erste Ligában. Szombaton a Gyergyói HK, vasárnap a Brassó volt a vendég. A mérleg egy pont lett.

Agárdy Csaba

A Gyergyószentmiklós ellen volt esélye a DAB-nak a győzelemre, de másnap a Brassó ellen nem Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A hét végi két mérkőzésnek úgy indult a DAB, hogy hat pontot kell szereznie, ha meg akarja tartani annak az esélyét, hogy a play-off- kvalifikációba bekerüljön. Nos, az első meccsen a gyergyószentmiklósiak ellen ebből rögtön elszállt két pont. Ugyanis az Acélbikák büntetőkkel kikaptak a Gyergyótól. 

 

DAB – Gyergyói HK 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1) – büntetőlövések után 

 

DAB: Krajcovic – Bobcek, Szécsi, Kabatayev, Marosi, Rybchyk – Bubnov, Lescovs, Pinczés, Tamás, Török – Erdély, Pozsár, Németh P., Szappanos, Szűcs – Benke, Druja, Horváth (1), Lőczi 1, Németh Á. (1) Vezetőedző: Ifjabb Azari Zsolt. 

 

Gyergyói HK: Rinne – Kozma, Haaranen 1, Bodó, Tranca, Orban – Saari (1), Fejes, Császár, Szabó, Szigeti – Ferenc, Csibi, Imre, Sárpátki, Sylverstre, Vincze P. 1 – Todor, Györfy, Sándor-Székely, Silló, Vincze G. Vezetőedző: Szilassy Zoltán. 

 

Azari Zsolt: – Ami munkát el kellett végezni a jégen, azt elvégeztük, ezért nem érheti szó a ház elejét, ugyanakkor továbbra is sok olyan hibát vétettünk, ami nem megengedhető, ezért nagyon sok köszönetet kell mondanunk kapusunknak, aki kiválóan védett ma este. Szerettük volna megtörni a vereségsorozatunkat, erre a büntetőknél volt a legnagyobb esélyünk. 

 

Szilassy Zoltán: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert a Dunaújvárosnak is nagyon kellettek a pontok, szóval nem vagyok csalódott, hogy ma „csak” kettőt szereztünk, mert hatvanöt percen keresztül rengeteget dolgoztunk, nagy fölényben játszottunk, különösen a harmadik harmadban. Nagyon sok helyzetünk volt, de az ellenfél kapusa parádés napot fogott ki. Vannak napok, amikor nem akar összejönni a góllövés, de végül így is megtaláltuk az utat a győzelemhez, és fontos pontokat szereztünk. 

 

Vasárnap este a Brassó érkezett a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. 

 

DAB – Corona Brassó 2–6 (2–2, 0–1, 0–3) 

 

Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Lővei, Nagy, Mokrai, Kocsány. 

DAB: Kovács D. – Erdély, Lescovs, Kabatayev, Marosi, Rybchyk – Druja, Pozsár, Pinczés (1), Stuchlik (1), Török 2 – Benke, Bobcek, Németh P., Szappanos, Szűcs – Szécsi, Tkachenko, Horváth, Lőczi, Németh Á. Vezetőedző: Azari Zsolt. 

Corona Brassó: Tőke – MacDonald, Williams (1), Gajdó B. (1), Gliga, Valchar (1) – Borisenko, Rasulov (2), Huard 1 (2), Hunt 1 (3), Schaber 2 (1) – Bors 1 (1), Gajdó T., Kovács, Molnár 1, Vasile A. – Ráduly, Buda, Szőcs, Vasile N. Vezetőedző: Dave MacQueen. 

 

Ritkán fordult elő az idei bajnokságban, hogy a mérkőzés elején a DAB szerezzen vezetést, ezúttal azonban ez történt: Török Viktor a 4. percben volt eredményes. Utána azonban nem alakultak jól a dolgok a DAB számára, hiszen a 7. percben már a vendégeknél volt az előny, de ismét jött Török, és 2–2-re alakította az állást. A vége sima Brassó-győzelem lett (2–6). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában