Jégkorong

2021.12.09. 21:50

Továbbra is a tabella tetején a Worm Angels

Újabb, a közelmúltban aratott két sikerének köszönhetően továbbra is a Worm Angels vezeti az ob II-es férfijégkorong-bajnokságot.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Halász Ákos és Németh Péter együttesére december 3-án az idény eddigi talán leghúzósabb rangadója várt. A Worm a címvédő KMH SE ellen korcsolyázott jégre a fővárosi Tüskesátorban. 

 

KMH SE – Worm Angels 3–4 h.u. (1–1, 2–2, 0–0, 0–1) 

Worm Angels: Pinczés – Bogó, Lencsés (1), Borbás 1, Kiss Á. 1 (1), Tarcsi (1) – Gebei (2), Hüffner 2 (1), Szepessy B., Szepessy M., Tamási – Bába, Domokos. Vezetőedző: Németh Péter Mihály. 

Amint az várható volt, élvezetes és végig kiegyenlített csatát hozott a pontvadászat eddigi két legjobb gárdájának randevúja, amelyet végül a hosszabbításban, a 64. percben Kiss Ákos találata döntött el az újvárosiak javára. 

A Worm meglehetősen foghíjasan érkezett a mérkőzésre, az újvárosiak mindössze tizenkét mezőnyjátékost neveztek. Ennek ellenére Borbás már a 3. percben megszerezte a vezetést, a harmad vége előtt hét másodperccel azonban Szabari révén kiegyenlítettek a harcos hazaiak. A második játékrészben a vendégek részéről Hüffner volt igazán elemében, kétszer is beköszönt Gajdácsinak, ám a KMH rendre egyenlített. 

 

A Worm gárdája 19 pontot szerzett a bajnokságban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A záró harmadra 3–3-as állással fordultak a felek, gól azonban csak a hosszabbításban született: Kiss Ákos gólja döntött az emlékezetes rangadón. Pinczés Bendegúz közel 95 százalékos hatékonysággal védte a Worm ketrecét. 

December 5-én, vasárnap este a Szeged érkezett az újvárosi jégcsarnokba, majd komoly vereséggel távozott. 

 

Worm Angels – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 9–0 (3–0, 3–0, 3–0) 

Worm: Pinczés – Láng, Lencsés (1), Domokos 1 (1), Papp 2, Tarcsi (1) – Gebei (1), Hüffner, Azari 1 (3), Szepessy B. 2 (2), Szepessy M. 2 (1) – Bogó (1), Krukk, Győri 1, Bába, Jelinek – Sadun. 

A dunaújvárosi hokicsapat nyolc meccsen van túl az ob II-es bajnokságban, és 19 pontjával a tabella első helyén áll – második a 18 egységgel rendelkező KMH. 

A Worm Angels december 13-án, hétfőn a Pesterzsébeti HC-t látja vendégül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában