kézilabda

2021.12.05. 21:05

Klujber vezérletével megvan a középdöntő

A magyar női kézilabda-válogatott középdöntőbe jutott a spanyolországi világbajnokságon, mivel szombaton 32–29-re legyőzte Csehországot a csoportkör második fordulójában.

MTI

Llíria, 2021. december 4. Klujber Katrin (b) és Lukács Viktória, a magyar válogatott játékosai a spanyolországi nõi kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában Csehország ellen játszott mérkõzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. Magyarország-Csehország 32-29. MTI/Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal a dunaújvárosi nevelésű, jelenleg a Fradiban játszó Klujber Katrin volt, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak.

– Nagyon nehéz hatvan perc volt, nagyon komoly tempóval. Mindkét csapat szinte megállás nélkül vezette a támadásait. A végjátékban kevesebbet hibáztunk, az ellenfelünk hibáit viszont sikerült kihasználni, ennek köszönhetjük a győzelmet – értékelt Golovin Vlagyimir.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, csapata védekezése javult a szlovákok elleni ­meccs óta, bár a visszarendeződéssel még mindig vannak gondok. Hozzáfűzte, azt gondolta, 29 kapott góllal nem lehet még egyszer nyerni, mégis sikerült.

Golovin kiemelte, rendezett védelemnél Szikora Melinda jól hatástalanítja az átlövéseket, így az volt a cél, hogy távoli lövésekbe kényszerítsük a cseheket. – Néha működik, amit megbeszélünk, máskor nem. Csak a sok közös munka fogja azt eredményezni, hogy összeszokottabbak lesznek a több klubból érkező játékosok.

Klujber Katrin (b) és Lukács Viktória ünnepli a válogatott második sikerét, hétfőn a németek ellen a csoportelsőség a tét
Fotó: MTI

– Nem Klujber volt a legjobb, hanem az egész csapat, Katrin csak besegített – mondta tréfálkozva Golovin az M4 Sportnak. – Éjszaka már a németekkel foglalkozunk. Igen, éjszaka, ez ilyen műszak – jegyezte meg.

A már többször említett Klujber pedig így nyilatkozott az M4 Sportnak: – A védekezésben éreztem némi hiányt, de ha minden meccsen olyan lesz a második félidő, mint a csehek ellen, akkor örülni fogok. Úgy jöttünk ide a világbajnokságra, hogy minden találkozót meg akarunk nyerni. A védekezésen kicsit még csiszolni kell, de mérkőzésről mérkőzésre jobb lesz. Érzem, hogy jobban, felszabadultan kézilabdázom annál, ahogy Kumamotóban játszottam. Remélem, hogy ez így is marad, és nem lesznek hullámvölgyek sem nálam, sem a csapat teljesítményében, és ugyanígy menetelünk.

A magyarok csütörtökön 35–29-re legyőzték Szlovákiát, hétfőn 20.30-tól pedig Németország ellen zárják a csoportkört. A szerdán kezdődő középdöntőbe az első három helyezett jut tovább, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A magyar együttes a középdöntőben a Koreai Köztársasággal és Dániával, illetve a Kongói DK-val vagy Tunéziával találkozik Granollersben, ahova két pontot már biztosan visz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában