Dunaújváros

2021.12.21. 20:07

A Mozdulj Diák végső sikerével zárult

GP

A dunaújvárosi klub versenyzői kitettek magukért

Fotó: Zsedrovits Eniko

Országos szintfelmérőt és szakmai napot rendezett a közelmúltban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a DKSE tornacsarnokában. A dunaújvárosi eseményen négy egyesület tanulásban és értelmileg akadályozott versenyzője adhatott számot tudásáról, sportolói képviseltették magukat, köztük a helyi Mozdulj Diák DSE. 

A megmérettetés célja az volt, hogy az olimpiai ciklus felén túljutva lássák, ki, milyen szinten tart a gyakorlatok versenyen történő bemutatásában. Ugyan a koronavírus miatt kevesebben voltak a résztvevők, de ahogy általában, most is látni lehetett szép, kidolgozott gyakorlatokat és olyanokat is, amiken van még mit javítani. Azonban a lényeg, hogy ismét mindenki lelkesen versenyzett, és igyekezett a tőle telhető maximumot nyújtani. 

Volt, aki abban fejlődött, hogy már szebben, technikásabban tornázott, mint az előző versenyen. Más az egyes szint után mostanra igyekezett megtanulni a nehezebb szintű gyakorlatokat. Olyan versenyző is akadt, akinek sikerült pluszpontot érő elemet, elemeket beépíteni a gyakorlatába. 

Végül a helyi csapat, Salamonné Szabó Éva tanítványai összesen huszonkét arany-, nyolc ezüst- valamint három bronzéremmel az első helyen zárták a viadalt. 

A Mozdulj Diák DSE eredményei. 

Nők II. szint, 1. divízió: Latinovics Lívia 4 arany, 1 bronz. Lieber Nikolett 1 arany, 4 ezüst. I. szint, 1. divízió: Gulyás Noémi 4 arany, 1 ezüst, Geracsek Mira 3 ezüst, 2 bronz. I. szint, 2. divízió: Sáfár Virág 5 arany. 

Férfiak I. szint, 1. divízió: Boromisza Krisztofer 5 arany, Bíró Dominik két 4. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában