torna

2021.11.17. 21:56

Remekelő ifjú tornászok

A Benkő Boglárka, Fehér Lili, Mayer Eszter, Szíj Emese, Tót-Pál Rebeka összeállításban induló dunaújvárosi tornászcsapat 131.200 ponttal megnyerte a Magyar Torna Szövetség által kiírt első osztályú leány serdülő bajnokság negyedik etapját szombaton Budapesten. A dunaújvárosiak ezzel együtt a négyfordulós megmérettetés összetett versenyében sem találtak legyőzőre.

Morva Dávid

smart

A siker mondhatni papírforma, hiszen a DKSE növendékei a második fordulót leszámítva minden körben az első helyen végeztek. Így nagy fölénnyel, nyolcpontos előnnyel nyerték meg a versenyt. Az együttes legjobbja Mayer Eszter lett, aki az egyéni összetett ötödik helyén végzett 187.700 egységgel. Fehér Lili hetedik, Szij Emese nyolcadik, Tóth-Pál Rebeka kilencedik lett. A szabadon választott egyéni összetettben Mayer végzett az élen, Fehér negyedik, Szij hatodik, Tóth-Pál a tizedik helyen fejezte be a küzdelmeket. A szerenkénti finálékban is remekeltek a DKSE tornászai, hiszen Tóth-Pál korláton, Mayer gerendán végzett a második helyen, Fehér ugrásban a negyedik, Szij gerendán az ötödik, talajon a hatodik helyet szerezte meg.

Fehér Lili, Szij Emese, Benkő Boglárka, Mayer Eszter és Tóth-Pál Rebeka nyerte a serdülő ob-t Fotó: DKSE

– A mostani fordulóban is sokszor rontottunk gerendán, de ez már egy visszatérő elem nálunk, ezen a szeren még mindenképpen fejlődnünk kell. Ezzel együtt, nagyon jó verseny volt, élveztem a csapatbajnokságot – értékelt lapunknak a DKSE legjobbja, Mayer Eszter.

Elégedett volt a látottakkal Jordanov Zoltán, a magyar női utánpótlás szakmai igazgatója is. – Több szempontból is érdekes volt a verseny. Egyrészt ez volt a csb utolsó fordulója, az egyik utolsó hazai versenye ennek a korosztálynak. A másik aspektus, hogy innen nagyon sokan lépnek majd fel ifibe. A 2008-as születésűek pedig már EYOF – Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál – és ifjúsági Európa-bajnoki korosztály, tehát a válogatott szempontjából is hasznos seregszemle volt a mostani – zárta mondandóját a szakvezető.

Vasárnap szintén Budapesten a 2011–2012-es korosztály szerepelt a zsebibaba országos csapatbajnokságon. Itt a DKSE lányai – Tombor Anna Léna, Szij Emma Virág, Kiss Federika Dóra, Kálmán Olívia, Kiss Nóra – a dobogó második fokára állhattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában