Isztambul

2021.11.07. 19:49

Dunaújvárosi részvétel a győzelemben

A magyar amerikaifutball-válogatott 24–20-ra nyert Törökország vendégeként szombaton a két együttes B csoportos Európa-bajnoki összecsapásán, így veretlenül zárta a sorozatot. A csapatban ott volt a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz játékosa, Madarász Attila is.

MTI

Madarász Attila stílszerűen gorillazos szájmaszkot viselt a repülőgépen Fotó: amatőr

Grátz Vilmos szövetségi kapitány csapatában – amely szeptemberben az izraeliek elleni hazai sikerrel már biztosította helyét az elitben – a támadóknál Elek Ádám két TD-t jegyzett, a védők közül pedig Horváth Benedeknek és Törzsök Tamásnak is volt labdaszerzése. Grátz a találkozót követően elmondta, nem volt könnyű az együttes dolga, ugyanis a mérkőzés napján utazott Törökországba, ráadásul egy jól felkészült csapattal találkozott.

– Amikor hárompontos hátrányban voltunk, két perccel a lefújás előtt, az utolsó támadásunknál Bencsics Márk igazi vezérként győzelemre vezette a csapatot. A védelemből sok kezdő hiányzott, ám így is nagyon jól játszott ez az egység, viszont a büntetések megöltek minket – nyilatkozta. Kiemelte, összességében elégedett az Európa-bajnoki sorozatban nyújtott teljesítménnyel.

– Örömmel tölt el, hogy feljutottunk Európa elitjébe, viszont ez a teljesítmény ott nem biztos, hogy elég lesz majd. Ráadásul azt is meg kell nézni, kire számíthatunk majd a tapasztaltabb játékosok közül és nekem, nekünk, edzőknek is át kell gondolni, hogyan alakul a folytatás – fűzte hozzá.

Madarász Attila stílszerűen gorillazos szájmaszkot viselt a repülőgépen
Fotó: amatőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában