dunaújváros

2021.10.29. 21:01

Próbán a tehetséges fiatalok

Közel negyven ifjú kézilabdázó vett részt a DKKA kiválasztóján

duol.hu

Számos labdás gyakorlat várt a fiatalokra a toborzón

Fotó: LI

A múlt héten szombaton 2006 és 2009 között született lányok jelentkezését várta a DKKA a Városi Sportcsarnokban tartott toborzójára. A szokásos ügyességi és erőfelmérők mellett közös játékkal és egyéni elbeszélgetéssel egészült ki a szakmai program. Amíg a próbázók igyekeztek a legjobbjukat nyújtani, addig a kísérő szülők sem unatkoztak, hiszen számukra a továbbtanulással és az akadémiai rendszerrel kapcsolatosan tartottak tájékoztatót az egyesület szakemberei az eseményre meghívott dunaújvárosi szakiskolák vezetőivel karöltve – közölte a klub hivatalos honlapja, a kohaszkezi.hu.

A szülők is átfogó tájékoztatást kaptak a napon

Kovács István, az akadémia utánpótlásszakmai igazgatója így értékelt: – Az ismert járványhelyzeti korlátozások miatt 30 játékos jelentkezésére számítottam, amit végül bőven sikerült felülmúlni, mert végül 37-en jelentkeztek. Az előzetes értekezleten arról beszélgettünk, hogy nekünk az akadémia hírnevéhez méltóan professzionális napot kell a jelentkezők asztalára letennünk. A regisztráció és felnőtt játékosunk, Takács Cili bemelegítő foglalkozása után, a játékosok technikai és posztspecifikus felmérésen vettek részt. Fontosnak tartottuk, hogy nyugodt, alkotó környezetet teremtsünk a gyerekeknek, hogy a legjobbjukat tudják nyújtani. Ezután Horváth Tibor vezető erőnléti edző által összeállított fizikai felmérések következtek. A napot természetesen játékkal fejeztük be. Úgy gondolom, hogy egy pörgős, gördülékeny, minden szempontból sikeres kiválasztót tartottunk, ahol megmutatta a szakmai stáb, hogy közösen egy magas színvonalú rendezvényt tud lebonyolítani. Ezt az azóta beérkezett szülői visszajelzések is alátámasztják.

A jelentkezők figyelemmel követése természetesen itt nem ér véget, az akadémia szakmai vezetése még legalább két ilyen kiválasztót szeretne szervezni a fiatal játékosoknak, így a kiválasztott játékosok fejlődése is megfigyelhető addig, amíg nem csatlakoznak az akadémia kötelékéhez.

Számos labdás gyakorlat várt a fiatalokra a toborzón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában