labdarúgás

2021.10.24. 21:38

Nagy csata, négy gól és egy-egy pont mindeninek

Az NB III közép csoportjának 14. fordulójában a DPASE labdarúgócsapata vasárnap hazai környezetben a Vác FC gárdáját fogadta.

Gróf András

Fotó: LI

Dunaújváros PASE – Vác FC 2–2 (0–0)

Dunaújváros: Pokorni – Tóth Á., Hompót D., Molnár S., Báló T., Dorogi R., Barna Zs., Kesztyűs M. (Székely 75. p.), Novák Zs., Balogh Á., Szepessy R. Edző: Pálinkás András.

Vác FC: Halasi – Fazakas (Sorecz 73. p.), Kasza, Lukács, Stefán, Mertse, Purzsa, Tölgyes, Zámbó D. (Torda 88. p.), Nagy Z. (Földi 61. p.), Tóth L. Vezetőedző: Csank János.

Nagyot küzdöttek hazai pályán a dunaújvárosiak az egy pontért a Vác ellen a vasárnap délutáni bajnokin
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az újvárosiak kezdő csapatából Papp Máté eltiltás, Jakab Dávid sérülés, Villám Balázs betegség miatt hiányzott. Az első negyedórában nem sok említésre méltó eset történt. A 17. percben egy előre ívelést követően Szepessy Róbert készítette le a labdát Novák Zsombornak, aki azonban 16 méterről fölé durrantott. Négy perccel később a hazaiak tizenhatosán belül pattogott a labda, de a végén a kapufáról a mezőnybe került a játékszer.

Az ellentámadásnál Novák Zsombort szabálytalanul állították meg a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyeset Balogh Ádám a bal oldali kapufa mellé lőtte, pedig Halasi már az ellenkező irányba elvetődött. A hajrában Nagy Zoltán egy beadást követően megelőzte Tóth Ákost, de közeli lövése fölé ment. A második félidő elején Pokorni védte bravúrral Nagy Zoltán fejesét. Az 52. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Tóth Levente forgatta be a védőjét a tizenhatos vonalánál, majd a bal alsó sarokba lőtt (0–1). Öt perccel később egy ajándékba kapott tizenegyessel egyenlítettek a hazaiak. Tóth Ákost a tizenhatos oldalvonalától jó egy méterre buktatták, de a játékvezető meglepetésre a tizenegyes pontra mutatott. Szepessy Róbert magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt (1–1).

Négy pereccel később egy lecsúszott váci lövés Mertse elé került, aki közelről a kapuba passzolt (1–2). A 78. percben Székely lövése egy váci védő kezén csattant a büntetőterületen belül. Szepessy középre tartó labdája azonban Halasiról kipattant. Három perccel később Székely beadását Szepessy csúsztatta meg, és Dorogi Renátó lőtte a kapuba (2–2).

A forduló további eredményei: Ferencvárosi TC II – Gerjeni SK 2–0, Budapest Honvéd-MFA II – Balassagyarmati VSE 0–3, ESMTK – Monor 1–2, FC Dabas – Makó FC 2–2, Ceglédi VSE – Paksi FC II 1–2, B Build Mohács – Dabas-Gyón FC 2–2, Hódmezővásárhelyi FC – MTK Budapest FC II 1–0, Szekszárdi UFC – Rákosmente FC 4–1, HR-Rent Kozármisleny – Iváncsa KSE 5–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában