labdarúgás

2021.10.01. 21:26

Labdarúgásban nem is annyira a gyengébbik nem képviselői

Javában zajlik már a női felnőttfutball-bajnokság is. Sok év után tavaly indult ismét útjára a felnőtt korcsoport versenye Fejérben, ahol két városkörnyéki együttes, a Baracs és a Mezőfalva is rajtvonalhoz állt.

Horváth László

Az idei őszi bajnokságban szintén találkozhatunk a hölgyekkel. A nyáron sok változás történt a csapatoknál, de szerencsére megmaradtak a csoportok, így a 2021/2022-es idényben is szurkolhatunk a fociban nem is olyan gyengébb nem képviselőinek. Az idei bajnokságban az Enying, a Baracs, a Csákvár, a Mezőfalva és a Sárbogárd együttesei harcolnak a pontokért és a helyezésekért.

A baracsiak az elmúlt szezonban magasan verték a mezőnyt, a Mezőfalva pedig ifi- és felnőttcsapattal is pályára lépett. Utóbbiaknál az ifik a szezon közepette beépültek a felnőttek közé. Baracson pedig meghatározó, gólerős játékos távozott Bozsik Brigitta személyében. A szezonkezdésről az edzőket kérdeztük.

Megújult csapattal és egyben reményekkel vágott neki az új bajnoki szezonnak a Mezőfalva csapata Fotók: Horváth László

Szeptember 12-én délelőtt 10 órától Baracson léptek pályára a mezőfalvi hölgyek. A pontos időpont most azért fontos, mert az elmúlt idény végén még az is bizonytalanná vált, egyáltalán lesz-e mezőfalvi gárda a női vonalon? Nos, a jó hír, van, nem is akármilyen, bő tizennyolc fős kerettel. Südi László edző erről így nyilatkozott:

– A tavalyi évzáró után át kellett gondolni a hogyan tovább?-ot. Változatlan hittel indultunk neki a szervezésnek. Voltak pletykák, hogy megszűnik a csapat, és bizony akadtak is problémák, főleg a vége felé. Két csapat volt, aztán egy lett, ott is betegségek, hiányzások okoztak problémákat. Jelenleg tizennyolcas az igazolt keretünk. Nyolc új játékossal bővültünk, vegyes korosztállyal. Vannak köztük régebbi focisták, akik valamikor abbahagyták, de most újra pályára léptek. Ezenkívül még két jelentkező függőben van. Tehát a legoptimálisabb helyzetben húszas kerettel állhatunk rajthoz – kezdte.

– Megkeresésemre lett szponzora is a csapatnak, akit sokan ismerhetnek, mivel Horváth Attila, a Campus étterem vezetője is mezőfalvi kötődésű. Támogatásának köszönhetően sokat javulhat a lányok edzési és bajnoki körülménye. Nagyon szeretném, ha ez a női csapat hosszabb távon megmaradna. Jó lenne évek múlva úgy befejezni, hogy nélkülem is önállóan megállják a helyüket. Vannak itt olyan felnőtt játékosok, akik nagyon ügyesek ilyen téren is, és képesek lennének az együttes menedzselését, irányítását ellátni. Az eredményekben még nem gondolkodunk, de a Baracsot mindenképpen példának tekintjük. Ha ott húsz évig képesek voltak együtt és eredményesek maradni, akkor Mezőfalván is megvan ebben a társaságban ez a potenciál. Természetesen ehhez nemcsak a lányokra és a játékukra van szükség, hanem a község, a szurkolók támogatására is. Sokat számít, mennyien buzdítják őket egy-egy mérkőzés alkalmával – mondta érdeklődésünkre Südi László edző.

A baracsi lányok az elmúlt években letaszíthatatlanok voltak, ők nyerték a bajnokságokat – most pedig a jövőt is építik

Baracson szintén nem telt el változás nélkül a nyár. A korábbi edző helyébe a társ lépett. Nagy Gábor, a baracsi lányok trénere adott információt a csapatról.

– A korábbi edzőpáros egy főre csökkent. Elköszöntünk Körmendi Zsolttól, akinek a munkáját nagyra becsüljük, és tudjuk, ha kell, bármikor segít. Sajnos a legmeghatározóbb játékosunk, Bozsik Brigitta eligazolt. Ezért változtatnunk kellett a játékunk stílusán. Eddig felívelgettük a labdát Brigire, és ő legtöbbször góllal fejezte be az akciót. Szerencsére érkezett futó játékos erre a posztra. A másik kiemelkedő játékosunk, Pasker Renáta pedig jelenleg sérült, de reményeink szerint be tud kapcsolódni majd a bajnokságba. Az alapozás szépen lezajlott. A formaidőzítéssel is jól állunk. A mezőnyben pedig sokkal jobb az összhang a lányok között. Ez utóbbit a Mezőfalva elleni találkozó is bizonyítja, ahol passzos, középről szélekre kiadott labdákkal hoztuk az eredményt. Külön kiemelendő, a lányok meccs közben is nagyon figyeltek egymásra, láttak a pályán. Hozzá kell tenni, hogy egy sportszerű, küzdeni tudó Mezőfalvával nyitottuk a bajnokságot – hallhattuk Nagy Gábor edzőtől.

A bajnokságban eddig három fordulót rendeztek, amelynek eredményei: Baracs – Mezőfalva 3–1, Enying – Csákvár 4–2. Csákvár – Sárbogárd 2–0, Sárbogárd – Mezőfalva 1–0, Enying – Baracs 3–0, a Mezőfalva – Enying mérkőzést elhalasztották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában