labdarúgás

2021.10.20. 21:56

Emberhátrányban nyerték meg a nagy rangadót

Az NB III közép csoportja 13. fordulójának rangadóján a dobogó 3. fokán álló Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a második Makó FC otthonában lépett pályára szerdán délután. Az újvárosiak közel fél órán át emberhátrányban futballoztak, de így is megtartották egygólos előnyüket.

Gróf András

Fotó: LI

Makó FC – DPASE 0–1 (0–1)

Makó Város Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Katona Balázs (Marozsi, Pogonyi).

Makó FC: Bordás – Tamaskó (Varga R. a 75. p.), Juhász J. Magyar Gy. a 71. p.), Dóra, Seres, Pantelis, Babolek (Széll a 46. p.), Zámbori, Sirokmán, Nikitscher (Major a 65. p.), Pócs (Vas K. a 71. p.). Vezetőedző: Siha Zsolt.

DPASE: Pokorni – Villám B., Hegedűs E., Molnár S., Báló T., Papp M., Barna Zs., Dorogi R. (Székely az 59. p.), Balogh Á. (Kesztyűs M. a 71. p.), Tóth Á., Novák Zs. (Szepessy R. a 83. p.). Edző: Pálinkás András.

Novák két gólt is szerzett, ebből egy volt érvényes, a győztes
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosiak összeállításából hiányzott Jakab Dávid, aki sérülés miatt hagyta ki a rangadót. A nem éppen „szurkolóbarát” időpont miatt mintha zárt kapus meccsen léptek volna pályára a csapatok. Az első helyzetet a hazaiak alakították ki. Pócs Tamás kapu elé ívelt veszélyes labdájáról azonban lemaradtak a csatárok. A 21. percben előnybe került az újvárosi gárda. Novák Zsombor talált a makóiak kapujába. Hat perccel később ismét eredményes volt az újvárosiak támadója, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a gyér számú közönség.

A fordulást követően Nikitscher jó helyzetben kapu fölé lőtt. A 66. percben emberhátrányba kerültek a vendégek. A játékvezető egy, Pantelis elleni belépőt követően Papp Mátét küldte idő előtt zuhanyozni. A makóiak a hátralévő időben mezőnyfölényben játszottak, de az újvárosi védelem jól állt a lábán. Értékes győzelmével a DPASE helyet cserélt ellenfelével a tabellán, és a második helyre lépett előre.

További eredmények: Balassagyarmat – FC Dabas 2–1, Gerjen – Budapest Honvéd-MFA II 0–1, ESMTK – FTC II 0–1, Iváncsa KSE – Hódmezővásárhelyi FC 3–1, Dabas-Gyón FC – Kozármisleny 0–1, Paksi FC II – Mohács 1–0, Vác FC – Cegléd 1–3, Monor – Rákosmente 2–0. Az MTK Budapest FC II – Szekszárd meccset elhalasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában