jégkorong

2021.10.14. 21:57

Egy délután, két kupaselejtező összecsapás

Szombaton megkezdődik a jégkorongozók Magyar Kupa-sorozata. Mindkét dunaújvárosi csapat, a DAB és a Worm Angels a selejtezőben kezd.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A kiírásról: a két tavalyi döntős, a címvédő Debreceni EAC és a második Hydro Fehérvár automatikusan résztvevője a négyes döntőnek, a fennmaradó két helyért az előcsatározások során küzdenek meg a csapatok. November 3-án lesz az első forduló, amikor is az FTC, a DVTK Jegesmedvék, a MAC HKB Újbuda és az UTE mellé sorsolják a Győrt, valamint a selejtező három továbbjutóját. A final four január 22–23-án lesz egy később kijelölendő helyszínen.

Azari Zsolt a profi pályafutását befejezve, az Acélbikák mezét az ob II-es Worm Anglesre cserélte
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A sorozat első szakaszában a kiemelés utolsó hat klubja egymeccses selejtezőt vív október 16-án, a párosítás a sorsolás nyomán a következő: Titánok – MAC Ikonok, Dunaújvárosi Acélbikák – Újpesti Jégkorong Akadémia, Worm An­gels – Zempléni Hiúzok.

Szombaton egész délután folyik majd a küzdelem a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Nemcsak, hogy mindkét dunaújvárosi érdekeltségű jégkorongcsapat harcba száll a Magyar Kupáért, de a mérkőzésekre kilátogató szurkolók benevezhetnek a számukra kitalált megmérettetésekre.

Délután 14 órakor a Worm Angels kezdi az összecsapását a Zempléni Hiúzok együttesével, majd őket követi 17.15-től a Dunaújvárosi Acélbikák harca az Újpesti Jégkorong Akadémia csapatával. A mérkőzésre kilátogató szurkolók mindkét mérkőzés szüneteiben értékes nyereményekért küzdhetnek meg.

A mérkőzéseket 1000 forintos támogatói jegyekkel lehet megtekinteni, a bevétel teljes mértékben a jégkorongosok legújabb fejlesztésének megvalósítását támogatják, mégpedig egy szabadtéri lövőpálya építését.

A dunaújvárosiak ellenfeleiről néhány szót. A Worm – soraiban többek között Azari Zsolttal, Hüffner Adriánnal, Lencsés Tamással, Jobb Dáviddal – a sátoraljaújhelyi Zempléni Hiúzok tavaly még az ob IV-ben érdekelt, de idén az ob II-be benevezett csapatát fogadja. Az előrelépés annak köszönhető, hogy egy teljes sort igazoltak Szlovákiából. Az Erste ligás DAB az UTE akadémiájának juniorbajnokságban szereplő csapatával méri össze erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában