Liszi-emléktorna

2021.10.04. 19:37

Azt gondolja, Feri bácsi is figyelte a csapatot fentről

A napokban a Dózsa György Általános Iskolában egy utánpótlástorna keretében emlékeztek meg Liszi Ferencről, a kiváló pedagógusról, valamint röplabdaedzőről.

Gróf András

Az U13-as csapatot több fiatalabb játékossal töltötte fel Dolmán Viktor edző, akinek fontos a saját nevelés megtartása Fotók: DKSE, LI

Az emléktornán hat város fiataljai vettek részt, és természetesen köztük volt a DSE Röplabda Akadémia csapata is, amely a következő eredményeket érte el: DSE Röplabda Akadémia – Fehérvár MÁV Előre SE 2:0, DSE Röplabda Akadémia –Lőrinc 2000 SE 2:0, DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki Sportiskola 0:2, DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár 0:2.

A nap fénypontja a gyerekek Kaposvár elleni találkozója volt

A Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye: 1. Kecskemét SI, 2. Szolnoki Sportiskola, 3. Kaposvár, 4. DSE Röplabda Akadémia, 5. Fehérvár MÁV Előre SE, 6. Lőrinc 2000 SE.

DSE Röplabda Akadémia együttesében a következő játékosok léptek pályára: Andonov Aleksander, Végső Hunor, Téglás Péter, Gyarmati-Tóth Martin, Ádám Robinzon Teodor, Álland Tamás, Csicskovics Marcell, Németh Barna, Kaszás Ármin, Farkas Bálint, Váradi Dániel, Kara Ádám.

Az újvárosi együttesből különdíjat kapott Andonov Alek­sander.

Egy teljesen átalakult U13-as csapatot vezetett a tornán Dolmán Viktor, a hazaiak edzője, aki a következőképpen értékelt a tornát követően.

– Korosztályváltáson ment keresztül az U13-as csapatunk. Ezt a legjobban az érzékelteti, hogy a tavalyi gárdából csupán négy játékos maradt a kezem alatt. Az U11-ből feljövő játékosokból töltöttem fel a keretet, akik közül többen olyan fiatalok, hogy még vissza is játszanak az U11-es és U12-es csapatukba. Ennek előnye a sok mérkőzés, ami a fejlődésüket szolgálja. Én a munkában hiszek, így heti öt edzésünk van napi két órában. Célom, hogy a gyermekeink profi körülmények között sportoljanak – mondta.

– Ezenkívül hosszú távon fontosnak tartom a saját nevelés megtartását. Az lenne a legszebb, ha a dunaújvárosi gyerekek kamaszként, majd ifjú játékosként büszkék lennének arra, hogy képviselik az acélvárost. Az emléktornán az előkelő negyedik helyen végeztünk, amit nem hittem volna én sem, aki minden nap velük dolgozom. A csoportot szettveszteség nélkül abszolváltuk, amíg a döntőbe jutásért a Szolnok ellen vereséget szenvedtünk. A nap fénypontja a Kaposvár elleni mérkőzés volt. A jóval erősebb játékerőt képviselő somogyiak ellen óriásit játszottunk, akikkel szemben a minimális két ponttal maradtunk alul. Nagyon büszke vagyok a srácokra, és azt gondolom, hogy Feri bácsi is figyelt minket fentről – tette hozzá.

Az U13-as csapatot több fiatalabb játékossal töltötte fel Dolmán Viktor edző, akinek fontos a saját nevelés megtartása
Fotók: DKSE, LI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában