torna

2021.10.03. 22:16

A rontás miatt csak ezüstérem Zsófiának

A tornászok Duna Aszfalt országos bajnokságán a DKSE kétszeres Európa-bajnoka, Kovács Zsófia kisebb lábsérülése miatt csak felemás korláton indult, ahol végül második helyet szerzett az ob szombati versenynapján.

Morva Dávid

Kovács Zsófiára még vár a Japánban rendezendő világbajnokság Fotó: MATSZ/Freschli József

Fotó: Freschli Jozsef

Csakúgy, mint az egy héttel korábbi, szombathelyi Hungarian GP-n, az országos bajnokságon is csak egy számban, felemás korláton indult a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület kétszeres Európa-bajnoka, Kovács Zsófia kisebb lábsérülése miatt. Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Zsófia arra koncentrál, hogy a világbajnokságon ezen a szeren a nagy gyakorlatát mutassa be.

Kovács a pénteki selejtezőből bejutott a szombati döntőbe, amit Szombathelyen megnyert Székely Zója előtt, most azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel, ugyanis hibázott, így második lett 13,350 ponttal. A győzelem pedig most Székelyé lett, aki élete eddigi legmagasabb pontszámával (13,900) nyert. A dobogó harmadik fokára Böczögő Dorina (MTK Budapest, 12,000) állhatott még fel.

A versenyről Kovács Zsófia azt mondta, egyik nappal sincs igazán megelégedve. Pénteken – az egyéni összetett egyben selejtező is volt a szerenkénti döntőre – gyakorlata közepén volt egy megállása, nem tudta folytatni, szombaton pedig az elején egy egész támlából való visszadőlése.

– Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert szerettem volna javítani, ezzel szemben az elején rontottam. Ezen kívül azonban folyamatos volt a kivitelezés, a cukaharát is sikerült beletennem a végén, amit szerettem volna. Emiatt tényleg nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul jött ki a hétvége.

Az elmúlt időszakra visszatekintve hozzátette, az olimpia után egy hét pihenőt kapott csak, így nem sok ideje volt regenerálódni. Azonban Trenka János edzővel úgy döntöttek, megcsinálják az őszi szezont is, ezért kellett visszatérnie a tornacsarnokba.

– Hullámzó a teljesítményem, volt, amikor fent voltam, most kicsit lent, de próbálom ezen túltenni magam, és az edzéseken kijavítani hibáimat, hogy a következő versenyeken ne forduljon elő ilyen. Az elején még úgy éreztem, a rövid pihenő ellenére fel vagyok töltődve, de most, hogy túl vagyunk több megmérettetésen, érzem, hogy inkább fejben kezdek fáradni. Az őszi szezon végén jól fog jönni a szünet – tette hozzá.

Székely Zója: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy jó gyakorlatot bemutatnom. Ha jól számoltam, ez az eddigi legmagasabb pontszámom, aminek azért is örülök, mert ez a kedvenc szerem.

Kovács Zsófiára még vár a Japánban rendezendő világbajnokság
Fotó: MATSZ/Freschli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában