birkózás

2021.09.13. 19:19

Kiss Károly fantasztikus győzelme

Negyvenhét évesen minden idők legidősebb felnőtt magyar bajnoka lehet

Gallai Péter

Kiss Károly súlycsoportjában átgázolt a mezőnyön Fotó: DKSE

Nemrégiben a Kozma István Birkózó Akadémián rendezték meg a felnőtt birkózó magyar bajnokságot. A rendezvényen összesen 172 sportoló lépett szőnyegre. A Dunaújvárosi KSE négy indulót nevezett, végül közülük csak ketten tudtak elindulni, mert Sallai Sándor és Veres-Kovács Ádám beteg lett.

Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint Horváth Mihály 70 kg-ban első mérkőzésén vereséget szenvedett, legyőzője nem jutott tovább, így elbúcsúzott a további küzdelmektől. Rajta kívül Kiss Károly, a DKSE edzője szerencsét próbált az 57 kg-os súlycsoportban, ami olyannyira jól sikerült, hogy négy győzelem után aranyérmet szerzett.

Első mérkőzésén a korábbi magyar bajnok felett diadalmaskodott 6–2-es különbséggel. A második fordulóban a Vasas versenyzőjét, Turbucz Istvánt győzte le nagy pontkülönbséggel. A döntőbe jutásért az orosházi Toll Attilát technikai tussal búcsúztatta. A magyar bajnoki címért pedig Kovács Budát (Dél-Zselic) győzte le magabiztosan, 10-0-ra.

– Valószínűleg Kiss Károly ezzel az eredménnyel minden idők legidősebb felnőtt magyar bajnoka lehet. A mérkőzéseken technikai tudásának széles repertoárját mutatta be, minden egyes győzelmét követően hatalmas tapsot kapott a közönségtől. Külön érdekesség, hogy a versenyen indult még két fia, Károly és Benedek (3. helyen végzett) is, akik végig szurkoltak édesapjuknak. A helyszínen is sokan gratuláltak a 47 éves sportolónknak, edzőnknek, aki azóta számos elismerést kap üzenetek formájában – mondta a nem mindennapi sportteljesítményről Tombor István.

Kiss Károly súlycsoportjában átgázolt a mezőnyön
Fotó: DKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában