labdarúgás

2021.09.22. 21:09

Döntetlen lett a rangadó

Az NB III közép csoportjának nyolcadik fordulójában szerdán a negyedik Budapest Honvéd MFA II gárdáját fogadta a harmadik Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Fotó: LI

Bátor játékkal kezdte minkét csapat a találkozót. Az első negyedóra végén Balogh Ádám tizennyolc méterről leadott lövését Tujvel kiütötte, de az azt követő kavarodásban a hazai játékosok több alkalommal is elügyetlenkedték a ziccereket. A harmincötödik percben Gale huszonöt méteres szabadrúgását ütötte ki bravúrral Pokorni. A játékrész hajrájában Tóth Ákos került helyzetbe, de lövés helyett elcselezte magát. A fordulást követően hamar vezetést szereztek a fővárosiak.

A végjáték izgalmasan alakult, a hazaiak a találkozó végén több nagy helyzetet kihagytak
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az ötvenkettedik percben egy bal oldali szabadrúgást követően két kispesti játékos is üresen maradt a hosszú kapufánál. Végül Benczenleitner egy méterről pofozta a hálóba a labdát (0–1). Hét perccel később egyenlítettek a házigazdák. Dorogi Renátóval szemben szabálytalankodtak a védők a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Balogh Ádám a kapu közepébe lőtte (1–1). A folytatás is izgalmasan alakult, hiszen minkét csapat győzelemre játszott. Az újvárosiaknál Szepessy Róbert, Novák Zsombor, Papp Máté dönthette volna el az összecsapás sorsát, amíg a vendégeknél Kerezsi puskázott el két nagy lehetőséget. Összességében a hazaiak talán közelebb álltak a győzelemhez.

Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd-MFA II 1–1 (0–0)

Dunaújváros Stadion, 400 néző. Vezette: Hartung Vilmos (Illés T., Szkrajcsics).

DPASE: Pokorni – Villám B., Hompót D., Molnár S., Báló T., Barna Zs., Dorogi R. (Papp M. a 71. p.), Kesztyűs M. (Jakab D. a 46 p.), Balogh Á. (Székely B. a 87. p.), Tóth Á. (Szepessy R. a 71. p.), Novák Zs. Vezetőedző: Varga Balázs.

Budapest Honvéd-MFA II: Tujvel – Irimiás (Németh B. a 46. p.), Kamber, Nagy S. (Kocsis G. a 63. p.), Kárász, Feledy, Benczenleitner, Suleiman, Keresztes, Kerezsi (Tarcson a 83. p.), Gale (Rácz B. a 63. p.). Vezetőedző: Simon Miklós.

A forduló további eredményei: FC Dabas – Monor 0–0, Cegléd – FTC II 2–1, Mohács – ESMTK 0–0, Kozármisleny – Gerjen 4–0, Hódmezővásárhely – Balassagyarmat 1–2, Szekszárd – Makó 0–4, Rákosmente – Vác FC 1–2, MTK Budapest FC II – Paks II 1–0, Iváncsa KSE – Dabas-Gyón FC 5–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában