kézilabda

2021.09.26. 20:00

Beleszaladtak egy pofonba

Két győzelem után az első komoly erőfelmérő várt a DKKA női kézilabdázóira a szombati hazai meccsükön, amikor a Vác csapatát fogadták. Sajnos a Kohász nagyon rosszul, sok hibával játszott, így megszorítani sem sikerült az ellenfelet.

Gallai Péter

Fotó: LI

Már a kezdésre kiváló hangulatot teremtettek a hazai nézők, akik szép számmal – közte sok fiatal – voltak kíváncsiak a két győzelemmel rajtoló Kohászra.

A meccs első perceiben Bulath duplája után csak fokozódott az említett légkör, hogy aztán kicsit alábbhagyjon, ugyanis Weisheitel négy perc alatt összeszedett két kiállítást, ezeket kihasználva egyenlített, majd fordított a Vác. A nagyobb baj az volt, hogy ezzel borult a védekezés és a támadás is. Vágó Attila időkérése sem segített, bár voltak a folytatásban periódusok, amikor közelebb zárkózhatott volna a hazai csapat, de sorra jöttek a kihagyott helyzetek, technikai hibák. A félidő hajrájában, 10–13-nál, amikor emberelőnybe került a DKKA, abból is az ellenfél szerzett gólt, és az újabb hibákat kihasználva a szünetre tovább növelte előnyét a Vác.

Bulath Anita kilenc gólt szerzett, az első kettő után még okkal bizakodhatott mindenki
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A pihenő sem hozott változást, a válogatott Kácsor vezérletével, mellette a fiatal Kuczorát sem nagyon tudtuk tartani, a rivális irányította a meccset és növelte előnyét. Vágó Attila mindent megpróbált, de az újabb időkérést követő, sokadik elrontott helyzet után ő is csak két kezét összetéve nézett az égre. S ahogyan lenni szokott, már semmi nem jött össze, a 44. percben például kettős emberelőnyünk alatt az ellenfél kapus nélkül támadott, a megszerzett labdák után előbb Bartulovic talált mellé, majd Bulath lövése két kapufát is érintve, kifelé pattant. Így leginkább úgy volt vele már a nézőtér, minél előbb érjen véget a meccs, ami nem várt vereséget és rossz játékot hozott. Sok idő nincs a sebeket nyalogatni, mert pénteken már Mosonmagyaróváron van jelenésük a lányoknak, addig ki kell heverni a nem várt pofont.

DKKA – Váci NKSE 23–33 (11–16)

DKKA: Bartulovic – Kukucska 1, Mrmolja 1, Weisheitel 1, Bulath 9 (6), Polics, Kazai 1. Csere: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Szalai 2, Farkas 5 (2), Borgyos 3, Sustkova, Matucza, Kiss. Vezetőedző: Vágó Attila.

Vác: Pásztor B. – Diószegi, Hámori 7, Kuczora 7, Helembai F. 2, Kácsor 11, Schatzl Natalie 2. Csere: Bukovszky (kapus), Grosch 2, Ballai B. 1, Szondi, Aron 1, Kovalcsik. Vezetőedző: Ottó Katalin.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 8/8, ill. 1/0.

A meccs után Vágó Attila önkritikusan és csalódottan mondta, szégyelli magát az összes játékos nevében. Sajnálja a szurkolókat, akik kijöttek, és ezt kellett végignézniük, mert szörnyű volt, amit mutattak, főleg hazai pályán.

Vereségével a két csapat helyet cserélt a tabellán, a ­DKKA az ötödik helyen áll. További eredmények: MTK – Mosonmagyaróvár 33–33, Vasas – Kisvárda 23–30, Siófok – Szombathely 38–33. A játékhét korábbi eredményei: Érd – FTC 18–36, Alba Fehérvár – Győr 25–30, DVSC SC – Budaörs 30-21.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában