nagyvenyim

2021.09.16. 19:56

A megyei döntőben rúgták a tizenegyeseket

Nagyvenyimről négyen jutottak tovább és küzdhetnek majd az országos finálé mezőnyében

Horváth László

Szölősi Tibor lett az abszolút győztese a megyei döntőnek

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Vasárnap a második fordulójához, a megyei döntőhöz érkezett az I. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság, amely után Szölősi Tibor, Nagy Krisztofer, Bodó Tamás és Anisity Attila küzdhet majd az országos finálé harminckettes mezőnyében.

A hétvégén a hat megyei döntőből hármat rendeztek. Budapesten, Soltvadkerten és Nagyvenyimen mérték össze tudásukat a területi válogatóról bejutott versenyzők. Az utóbbi helyszínen 22-en álltak a tizenegyespont mögé, hogy eldöntsék, ki a négy legjobban koncentráló játékos. A verseny helyezései több körben, páros küzdelmekkel dőltek el. Ahogy a területi válogatón, úgy a megyei döntőn is értékelték az egyéni legjobb teljesítményt. A Király Gábor által dedikált labdát Szölősi Tibor vihette haza.

– Abszolút hobbinak fogtam fel az egészet – válaszolt a győzelem utáni kérdésünkre Tibor. – Igazából harmincéves amatőr labdarúgómúlttal álltam rajthoz. Tehát tizenegyest láttam és rúgtam is egy párat. Izgulás nem volt. A gyerekek nagyon örülnek majd otthon a labdának – hallhattuk a verseny befejezése után.

Szölősi Tibor NB III.-ban szerepelt a legmagasabban osztályban. Egyébként a Móri SE focistájaként rúgta a bőrt. Pár év ausztriai kitérő után a futsal NB I.-ben a Csőmontázs színeiben futballozott. A jelen időkben pedig már csak az öregfiúk sorait erősíti hobbiszinten.

Csak elismeréssel szólt a főszervező a vendéglátásról és a körülményekről

A rendezvény végén Kövesdi Gábor főszervező csak elismeréssel tudott nyilatkozni a nagyvenyimi vendéglátásról és körülményekről. Mint mondta, az egyik kedvenc helyszíne lett, mert olyan flottul ment minden.

– A folytatásban még három helyszínen lesz döntő, majd a legjobb harminckét játékost október elsejére a Fradi-pályára várjuk. Innen a két győztes megy még aznap este a Honvéd–Kisvárda-meccs szünetében megmérkőzni a fődíjért, az egymillió forintért. A nagyvenyimi két hétvégi rendezvényért pedig jár a külön köszönet – nyilatkozta lapunknak.

Szölősi Tibor lett az abszolút győztese a megyei döntőnek
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában