Pető Ákosért is szoríthatunk

2021.09.08. 20:00

A DKSE kenusa két számban is rajthoz áll a füredi SUP-világbajnokságon

A szerdai gyakorlónap után csütörtökön kezdődik Balatonfüreden a SUP – a versenyzők egy deszkán állva eveznek a vízen – világbajnokság. A profi mezőnyben a DKSE sportolója, Pető Ákos is rajthoz áll.

Szabó Szabolcs

Pető Ákos számára a SUP jelentette az új kihívást egy komolyabb sérülés után Fotó: DKSE

Fotó: DKSE

Csütörtökön kezdődik Balatonfüreden a hazánkban is egyre népszerűbb SUP kiemelt világversenye, a világbajnokság. Profik és amatőrök egyaránt rajthoz állnak. A gyakorlott versenyzők között ott lesz Pető Ákos, a DKSE kenusa, aki szoros versenyre számít.

– Már korábban is szimpatikus volt számomra a SUP, családdal, barátokkal gyakran kipróbáltuk. Én a DKSE-ben kenuztam, aztán jött egy sérülés, majd egy Covid-fertőzés, így a kenu számomra abban az évben kiesett. A SUP volt az a lehetőség, amellyel újra elkezdtem dolgozni, és nagyon megszerettem – fogalmazott lapunknak Pető Ákos, akivel már a szerdai gyakorlónapon beszélgettünk:

– A SUP egyre növekvő népszerűsége érthető, hiszen egy multifunkcionális vízi sport­eszköz. Számos szabadidős tevékenységre ­használható. Az evezős sportágak körében egyre elfogadottabb, talán még olimpiai sportág is lehet belőle.

Mindkét számban a döntő a célja Ákosnak

Milyen számokban szerepel a világbajnokságon?

– Ezer méter technikai és 200 méter sprint számokon állok majd rajthoz. Csütörtökön és pénteken zajlanak majd az elő- és középfutamok, illetve már lesz döntő is. Célom, hogy a lehető legtovább jussak. A számomra kedves sprint számban szombaton rendezik majd a döntőt, szeretnék ott is részt venni. Nehéz előre jósolni, hiszen a mezőnyt nem ismerjük. Bízom abban, hogy hazai közönség előtt sikerül majd jó eredményt elérni.

– Hosszú éveken át kenuzott. Mindez jelenthet-e némi előnyt?

– Technikailag és fizikálisan mindenképpen sokat jelentett, de ez másik sportág. Magam is kíváncsian várom, hogy milyen ellenfelekkel találkozom. Természetesen a kenuzást sem szeretném feladni a jövőben, tehát majd meglátjuk. A lényeg, hogy ezen a balatonfüredi vb-n kihozzam magamból a legtöbbet.

Pető Ákos számára a SUP jelentette az új kihívást egy komolyabb sérülés után
Fotó: DKSE

Dunaújváros Kupa szombaton

Szeptember 11-én, szombaton a dunaújvárosi kikötői öbölben rendezik meg a hagyományos Dunaújváros (korábban Dunaferr) Kupát, amelyre a tizenkilenc kajak-kenu egyesület összesen több mint ötszáz versenyzője nevezett. A seregszemle reggel kilenc órakor az előfutamokkal kezdődik.

A Dunaújváros Kupa egyben toborzó is lesz, amelyre a DKSE kajak-kenu szakosztálya várja a sportág iránt érdeklődő fiatalokat. Mint az az egyesület közleményéből kiderül, a részvétel díjmentes, regisztrációhoz nem kötött. A felmerülő kérdésekről pedig a szakosztály kajakos edzője, Katona Lili ad bővebb felvilágosítást az érdeklődőknek az alábbi telefonszámon: 30/636-3692.

A Dunaújváros Kupán, a hagyományoknak megfelelően a fiatalok mellett a felnőtt, valamint a masters korosztály is rajthoz áll majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában