sport/foci

2021.08.24. 19:08

Pont nélkül az első forduló után

A Megyei III. osztály Horfer Serleg felnőtt bajnokságban az elmúlt hétvégén rajtoltak a csapatok. Az őszi fordulókra tizenhat csapat kvalifikálta magát, köztük két, Duna menti együttes, a Rácalmás és a Kulcs is helyet kapott.

Horváth László

A kulcsiaknak még kell pár mérkőzés, hogy összecsiszolódjanak

A nyári szünetben, valamint a felkészülési szakaszban mindkét csapatnál új igazolásokkal és távozásokkal telt az idő.

A bajnoki startra azonban egyformán bizakodva tekintettek. Ám csalódniuk kellett, mert a Sárszentágota otthon a Rácalmás ellen brillírozott. A Kulcs pedig hazai környezetben a Nagylóktól szenvedett vereséget. Ráadásul a vendégek végig vezettek a találkozón.

Kulcs–Nagylók 1–3 (1–2)

Kulcs: Erdélyi – Varjú, Gallai, Godó, Ócsai, Szekszárdi, Cserkuti, Mácsfalvi, Cseresnye, Nyárasdi, Balla.

Cserék: Virág, Biró, Németh, Posch, Lencsés, Horváth, Lengyel.

Nagylók: Leszák – Molnár, Határ, Kovács, Takács, Álland, Erős, Killer, Varga, Berényi, Kovács.

Cserék: Varga, Kovács, Hechlowski, Kotroczó.

Gólszerzők: Mácsfalvi, illetve Erős Zoltán, Molnár Ervin, Kovács Martin.

A kulcsiaknak még kell pár mérkőzés, hogy összecsiszolódjanak

„Nagyon rosszul kezdtünk a hazai pályán” – írják a kulcsiak közösségi oldalukon a mérkőzésről. A rengeteg kihagyott helyzet mellett három kapufa is besegített az ellenfélnek. Kapkodás, technikai hibák és pozicionálatlan játék jellemezte a pályán töltött időt.

Horváth László kulcsi edző telefonos megkeresésünkkor a leírtakhoz még annyit hozzátett, hogy nem igazán érett össze még a csapat. A kipróbált 4-3-3-as felállás sem jött be ezúttal.

Sárszentágota–Rácalmás 6–2 (0–1)

Sárszentágota: Denke – Knapp, Denke, Knapp, Virág, Czimmermann, Budai, Réti, Réti, Vinklár, Gula, Sebestyén. Cserék: Varga, Katona, Kovács, Nagy, Szauervein, Radnics.

Rácalmás: Tóth – Nagy, Horváth, Szántó, Juhos, Kovács, Czinkon, Bartók, Nyul, Gergelyfi, Illés. Cserék: Farkas, Szabó, Decsi, Szabó, Hatvany, Németh. Gólszerzők: Knapp, Kovács, Gula, Sebestyén, Budai, Katona, illetve: Horváth, Gergelyfi.

A Rácalmás tavasszal kifogott egy jó sorozatot. Az őszi nyitányon nem volt szerencséje
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

– Óriási szerencse is segítette az ágotaiakat, mert olyan gólokat kaptunk, amit ritkán látni mérkőzéseken – mondta el Boncz Gábor rácalmási edző, aki kifejtette: – Az 50. percig jól tartottuk magunkat és vezetést is szereztünk a 19. percben Horváth révén, de az Ágota a második félidőben fordítani tudott, és végül tetemes gólelőnnyel fejezte be a találkozót. Számunkra pedig még el kell telnie néhány fordulónak, hogy összehangolódva, eredményesen vehessük fel a harcot.

Az első fordulót követően a lőtt gólok alapján Beloiannisz vezeti a tabellát, Sárszentágota pedig a második, Dég a harmadik.

Kulcs a tizenegyedik, Rácalmás a tizenötödik helyről várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában