DKSE

2021.08.30. 22:50

Kiss Károly nagy sikere a felnőtt bajnokságon

Aranyat ért a DKSE edzőjének négy győzelme.

Balogh Tamás

A DKSE trénere, Kiss Károly szerencsét próbált és nyert az 57 kg-osok mezőnyében Fotó: DKSE

Augusztus 28-án, múlt héten szombaton a Kozma István Birkózó Akadémián rendezték meg az idei felnőtt birkózó magyar bajnokságot. A rendezvényen összesen 172 birkózó lépett szőnyegre.

A DKSE négy sportolót nevezett, végül csak kettő tudott elindulni, Sallai Sándor és Veres-Kovács Ádám belázasodtak.

Horváth Mihály 70 kg-ban első mérkőzésén vereséget szenvedett, legyőzője nem jutott tovább, így elbúcsúzott a további küzdelmektől. Kiss Károly, a DKSE edzője szerencsét próbált az 57 kg-os súlycsoportban, ami olyannyira jól sikerült, hogy 4 győzelem után aranyérmet szerzett. Első mérkőzésén a korábbi magyar bajnok felett diadalmaskodott 6-2 arányban. A második fordulóban a Vasas versenyzőjét, Turbucz Istvánt győzte le nagy pontkülönbséggel. A döntőbe jutásért az orosházi Toll Attilát technikai tussal búcsúztatta. A magyar bajnoki címért Kovács Budát (Dél-Zselic) győzte le magabiztosan 10-0 arányban.

Valószínűleg Kiss Károly ezzel az eredménnyel minden idők legidősebb felnőtt magyar bajnoka lehet. A mérkőzéseken technikai tudásának széles repertoárját mutatta be, minden egyes győzelmét követően hatalmas tapsot kapott a közönségtől.

Külön érdekesség, hogy a versenyen indult még két fia, Károly és Benedek (ő a 3. helyen végzett) is, akik végig szurkoltak édesapjuknak. A helyszínen is sokan gratuláltak a 47 éves sportolónknak, edzőnknek, aki azóta is számos elismerést, gratulációt kap üzenetek formájában – tájékoztatta lapunkat az eredményekről Tombor István vezetőedző.

A DKSE trénere, Kiss Károly szerencsét próbált és nyert az 57 kg-osok mezőnyében
Fotó: DKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában