vízilabda

2021.07.01. 21:47

Óriási győzelem Oroszország ellen

Az U15-ös leány vízilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott csütörtökön este utolsó csoportmérkőzését játszotta Oroszország ellen.

Gallai Péter

Mivel addig mindkét csapat nyerni tudott Görögország és Horvátország ellen, a tét a kvartett első helye volt az egyik éremre is esélyesnek tartott riválissal szemben.

Emellett a hazaiak önbizalma szempontjából sem volt mindegy az eredmény, hiszen nemzetközi szinten most méretik meg magukat először a lányok. A válogatott vezetőedzője, dr. Sike József, a dunaújvárosi csapat szakmai stábjának tagja, a keretben pedig Kardos Dominika és Kardos Laura képviseli a klubot.

Oroszország – Magyarország 8–15 (2–3, 3–2, 1–5, 2–5)

Magyarország: Torma – Zaintleitner, Kardos D., Kardos L. 1, Hajdú 4, Lendvay 3, Tiba 4. Csere: Bereczki, Lendvai 1, Kiss, Varró 1, Sóti 1.

Az oroszok kezdtek jobban, majd a magyar gárda fordítani tudott az első negyed végére, sőt Hajdú révén már kettő lett az előny. Azonban az ellenfél kihasználta a hibákat, és a térfélcserére ők egalizáltak. Majd a harmadik nyolc perc elején Shigina góljával 6–5-re vezettek. A hátralévő időben aztán parádés magyar játék következett, az oroszok gólképtelenek maradtak, amíg a hazaiak sorra szerezték azokat, közte Kardos Laura is. A záró etapban pedig tovább folytatódott az álomvízilabda, ami nem várt különbségű sikert hozott.

A folytatásban a ma esti negyeddöntőben a másik csoport negyedik helyén végzett Hollandia lesz az ellenfél. Az eddig mutatott magyar és holland játék – még Izraeltől is kikaptak – gondmentes győzelmet és elődöntőt vetít előre.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában